Kas ir tofu un seitans?

Tofu ir sojas biezpiens vai siers, ko uzturā lieto veģetārieši un vegāni augstā olbaltumvielu satura dēļ. Tā gatavošana ir līdzīga piena produktu fermentēšanai jeb raudzēšanai. Tofu ir bagātīgs proteīna avots, turklāt vieglāk sagremojams nekā neapstrādātās pupas. Tajā ir daudz B grupas vitamīnu, dzelzs un kalcija, un, galvenais, tofu neveicina holesterīna rašanos. Veikalos, kas piedāvā produkciju cilvēkiem, kuru ēdienkartē nav dzīvnieku valsts produktu, tofu piedāvā gan svaigu un dabisku, kubiciņos ar garšvielām ūdenī un savā sulā, gan marinētu, kūpinātu, pārslās un citos veidos. Puskilograms produkta ūdenī maksā ap trim eiro.
Seitans ir no kviešu glutēna gatavots gaļas aizstājējs, ko veģetārieši iecienījuši tā tekstūras un arī augstā olbaltumvielu satura dēļ. Atšķirībā no tofu seitans ir gaļas aizstājējs, kas līdzinās vistas gaļai un piemērots lietošanai uz maizes, zupās vai jebkurā citā ēdienā, kurā tradicionāli lieto gaļu. 85 gramos seitana ir ap 18 gramu olbaltumvielu.
Sagatavoja LIENE ANDERSONE-KOLOSOVA
Kategorijas
- Reklāmraksti
- Afiša
- Balles
- Izstādes
- Koncerti
- Teātris
- Citi pasākumi
- Sporta pasākumi
- Laikraksta arhīvs
- Foto un video
- Veselība
- Vaļasprieks
- Lietotāju raksti
- Latvijā un pasaulē
- Dzīve laukos
- Izglītība
- Operatīvie dienesti
- Novadu ziņas
- Aizkraukles novadā
- Jaunjelgavas novadā
- Kokneses novadā
- Neretas novada
- Pļaviņu novada
- Skrīveru novadā
- Vecumnieku novadā
- Viesītes novadā
- Sports
- Viedokļi/Komentāri
- Statiskas lapas
- Pazudis/atrasts
- Abonēšana
- "Staburaga" projektu raksti
- Kultūra