Staburags.lv ARHĪVS

Noderīgi padomi, lai izvēlētos labākos bērnu ratus

.

2017. gada 20. septembris 00:00

569
Noderīgi padomi, lai izvēlētos labākos bērnu ratus

Bērniņa piedzimšana ikvienā ģimenē ir liels notikums, kuram iepriekš, protams, nepieciešams kārtīgi sagatavoties. Ir nepieciešams iegādāties bērnu drēbītes, rotaļlietas, dažādas citas lietas un, protams, arī bērnu ratus, jo tā ir neatņemama sastāvdaļa.

Lielajā piedāvājumu klāstā bieži vien var apjukt, nesaprotot, kuru no bērnu ratiņiem iegādāties. Tieši tāpēc šajā rakstā vēlamies tev pastāstīt par noderīgām lietām, kas noteikti palīdzēs izvēlēties piemērotāko variantu tieši tavai situācijai.

Pieejamie bērnu ratu veidi


Bērnu rati tiek iedalīti vairākās grupās. Viens no populārākajiem bērnu ratu veidiem, ko iegādājas vecāki visā pasaulē, ir klasiskie bērnu rati ar kulbu. Šādi bērnu rati ir piemēroti bērniem līdz astoņu mēnešu vecumam.

Šos ratus noteikti nevajadzētu izvēlēties priekš lielākiem bērniem tā iemesla dēļ, ka tie vairāk piemēroti tiem, kuri vēl ir mazi un tikai guļ. Savukārt bērniem, kuri jau vēlas aktīvi izrāpties no tiem, piemērotāki ir bērnu rati “divi vienā”. Šādos ratos ietilpst gan kulba, gan arī pastaigu variants.

Tāpat mūsdienās ļoti populāri ir rati kā transformeris, kurus no guļvietas pavisam viegli iespējams pārveidot par sēdekli pastaigai. Savukārt, ja tavs bērniņš jau prot staigāt, tad piemēroti būs pastaigu rati.

Pirmo bērnu ratu iegāde

Protams, vissvarīgāk ir pareizi iegādāties pašus pirmos bērnu ratus, kad bērns ir tikko piedzimis. Vērība jāpievērš vairākām lietām. Pirmkārt, tas ir ratu svars. Vislabāk būtu iegādāties bērnu ratus, kuru svars ir mazs, jo tev būs nepieciešams šos ratus arī nest pa kāpnēm un visādi citādi pārvietot, tāpēc ir ļoti svarīgi, lai to svars nebūtu pārāk liels un nesagādātu liekas problēmas.

Tāpat ņem vērā to, lai bērnu rati būtu gana plaši, jo tas, ka vasaras periodā bērns bez grūtībām apguļas ratos vēl nenozīmē, ka arī ziemas periodā būs tikpat viegli bērnu ievietot šajos ratos. Ziemas periodā bērns būs apģērbts ziemas drēbēs, kā rezultātā arī būs nepieciešama lielāka platība, kur bērnu ieguldīt. Bērnam ratos nepieciešams kustēties brīdi, tāpēc pievērs uzmanību ratu platumam.

Nākamā lieta, kurai noteikti jāpievērš uzmanība ir ratu riteņi. Tiem ir jābūt gana lieliem, jo tikai tādā veidā varēsi viegli braukt pa nelīdzeniem ceļiem. Arī auduma izvēle spēlē būtisku lomu, izvēloties piemērotākos bērnu ratus. Tam ir jābūt gan izturīgam, gan arī viegli tīrāmam.

Pastaigu ratu izvēle

Arī kad bērns ir paaudzies, nepieciešams iegādāties ērtus pastaigu ratus. Arī šajā gadījumā liela vērība jāpievērš ratu riteņu izmēram. Tiem ir jābūt gana lieliem, lai pastaigas laikā tev nebūtu jāsatraucas, ja pārvietojies pa nelīdzeniem ceļiem.

Noderīgi būs arī bērnu rati ar pārliekamo rokturi, jo tādā veidā varēsi pārvadāt bērnu gan ar seju pret sevi, gan arī ar muguru.

Arī šajā gadījumā ļoti svarīgi pievērst uzmanību tam, lai ratu audums būtu viegli kopjams jebkuros apstākļos, it īpaši, ja esi noskatījis bērnu ratus, kas ir gaišās krāsās.

Aksesuāru iegāde


Iegādājoties bērnu ratus ir pievērs uzmanību dažādiem aksesuāriem, kas var būt pat ļoti noderīgi. Pirmkārt, noteikti nepieciešams iegādāties pārklāju, kas pasargās no lietus. Savukārt vasaras sezonā būs noderīgs anti moskītu tīkls.

Arī tad, ja bērnu ratiem nenāk komplektā soma, tad noteikti iegādājies šādu somu, kurā varēsi salikt visas nepieciešamās lietas. Tāpat padomā arī par dažādām mīkstām sedziņām, ko vari ielikt bērnu ratos, piemēram, siltu aitas vilnas sedziņu, kas sildīs bērnu jebkuros apstākļos.

Iegādājoties bērnu ratus, protams, ir vērts pievērst uzmanību arī to krāsai, izvēloties tādus bērnu ratus, kas tev pašam vislabāk patīk. Meitenītēm, protams, piestāvēs rozā krāsas bērnu rati, savukārt zēniem - zili un tumšākas krāsas bērnu ratiņi. Izvēle mūsdienās ir ļoti plaša, un arī bērnu ratu cenas variē, tāpēc ir iespējams iegādāties patiešām kvalitatīvus bērnu ratus par ļoti patīkamām cenām.