Staburags.lv ARHĪVS

Noliek deputāta mandātu

Inga Patmalniece

2017. gada 5. septembris 09:53

1246
Noliek deputāta mandātu

Jaunievēlētā Neretas novada domes deputāte  Ina Riekstiņa, kura ievēlēta no  saraksta “Vienotība”, nolikusi deputāta mandātu.

Ina Riekstiņa skaidro, ka pēc divu mēneša darba, par pārsteigumu pašai un citiem, izrādījās, ka nedrīkst savienot vadītājas amatu Neretas sociālās aprūpes centrā (SAC) ar deputāta pienākumiem. “Strādāt gribēju, mans dzimtais novads, bet bija jāizvēlas,” ar nožēlu teic Ina Riekstiņa, piebilstot, ka pirms balotēšanās bija konsultējusies ar juristiem, ka amatus savienot var, tāpat kā to dara SAC vadītāji citās Latvijas pašvaldības, tomēr bijusi sūdzība Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam. Viņa norāda, ka likums par to, vai viņa var apvienot amatu SAC ar deputāta pienākumiem, nav viennozīmīgs, un negribējusi tiesāties.  Ina Riekstiņa izteic cerību, ka nākotnē šādu domstarpību — vai SAC direktors var būt deputāts  — nebūs. Viņa velk paralēles, ka skolas arī ir pašvaldības iestādes, tāpat kā SAC, bet tās darbinieki var būt deputāti.

Ina Riekstiņa tika ievēlēta no partijas “Vienotība”, saņemot 569 balsis. Viņa balotējās arī iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās un tika ievēlēta, bet deputāta mandātu uzreiz nolika, jo toreiz likums bija striktāks — abus amatus apvienot nedrīkstēja.

Inas Riekstiņas vietā deputāta pienākumus pildīs Lāsma Mušperte. Pēc Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapas sniegtās informācijas, viņa ir sociālā darbiniece, strādā Neretas novada pašvaldībā.

Kopš pašvaldību vēlēšanām šī gada jūnijā Neretas novada domē mainījušies trīs deputāti.  “Staburags” jau rakstīja, ka pirmajā domes sēdē no partijas “Vienotība” deputāta mandātu nolika Juris Gorbačovs, kurš nevarēja savienot deputāta amatu ar darbu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.  Savukārt no saraksta “Novada pagastu izaugsmei” mandātu nolika Zeltīte Odiņa, kura izvēlējās palikt Mazzalves pagasta pārvaldes vadītājas amatā.