Staburags.lv ARHĪVS

Pasažieris grauž akmeņus

Indulis Burka

2010. gada 30. jūlijs 15:08

2028
Pasažieris grauž akmeņus

Ceturtdien ap pulksten 17 Koknesē, Dzeņu ielā, policijas darbinieki apturēja Opel markas  automašīnu. Visi braucēji bija krietnā reibumā. Turklāt viens no pasažieriem ar galvu sabojāja policijas patruļmašīnu.

Aizkraukles policijas iecirknī “Staburags” uzzināja, ka Koknesē, Dzeņu ielā, policijas darbinieki automašīnas Opel Kadet Caravan vadītājam pavēlēja apturēt transportlīdzekli. Braucējs nevis apstājās, bet sāka bēgt. Taču jau pēc dažiem desmitiem metru viņš iestūrēja grāvī.

Policijas darbinieki konstatēta, ka automašīnas vadītājs (1981. gadā dzimis vīrietis) ir 1,7 promiļu reibumā. Viens no pasažieriem, 1968. gadā dzimis vīrietis, bija 3,4 promiļu reibumā. Otrs pasažieris, arī 1981. gadā dzimis vīrietis, bija manāmā reibumā, taču no alkohola testa atteicās. Vēlāk gan ārsts apstiprināja, ka lietota krietna deva alkohola.

Pēkšņi jaunais vīrietis, acīmredzot neapmierināts, ka ceļu turpināt nevarēs kļuva agresīvs, lietoja necenzētus izteicienus, mēģināja grauzt ceļmalas akmeņus un galu galā ar galvu vairākas reizes ietriecās patruļmašīnas sānā, to sabojājot. Vīrietis aizturēts un nogādāts policijas iecirknī.

Automašīnas vadītājam sākts kriminālprocess par braukšanu alkohola reibumā bez vadītāja apliecības, bet pasažierim — pēc Krimināllikuma 185. panta 1. daļas par mantas bojāšanu.