Staburags.lv ARHĪVS

Kā eleganti iekārtot guļamistabu rudens/ziemas 2017 sezonai?

.

2017. gada 25. augusts 00:00

310
Kā eleganti iekārtot guļamistabu rudens/ziemas 2017 sezonai?

Katra sezona nāk ar savām modes tendencēm ne tikai apģērbā, bet arī interjerā. Ja vēlies sekot līdzi jaunākajām aktualitātēm, ir īstais brīdis apdomāt, kā iekārtot savu mājokli rudens / ziemas sezonai. Īpaša loma ir guļamistabas dizainam un gultas kvalitātei, jo gada tumšajos mēnešos tā vien gribas tajā uzturēties ilgāk. Kādas aktualitātes interjera dizainā gaidāmas 2017. gada izskaņā? Lasi tālāk rakstā!


Krāsu tendences


Pirms papildināt vai pilnībā mainīt guļamistabas iekārtojumu, izlem, kādos toņos un stilā to vēlies darīt. Kā ierasts, rudens / ziemas sezonā arī interjera krāsas kļūst piezemētākas, maigākas un siltākas.


Šosezon interjerā aktuālās krāsas ir:

  • brūnais tonis, kas variē līdz rožu sārtai;

  • kafijas brūnais;

  • velveta brūns ar zelta nokrāsu;

  • pienīga krēmkrāsa;

  • purpursarkans;

  • rožu zelta tonis;

  • vara krāsa;

  • zilganpelēks tonis;

  • tumši zaļš.


Dizaina elementi


Ikvienai modes sezonai ir savas dizaina tendences, kas atspoguļojas arī materiālu izvēlē un kopējā interjera noskaņā. Līdz ar vēso gadalaiku, arī dizaina elementu materiāli kļūst siltāki.


Šosezon aktuāli ir:

  • koks;

  • māls;

  • audums;

  • pinumi.

Starp audumu tekstūrām modē atgriežas klasiska adījuma elementi, bet no metāliem dominē vara krāsas. Ko no tā izvēlēties?


Radi interjeru pats!


Lai piešķirtu savam mājoklim individualitāti tā vietā, lai iegādātos gatavus mēbeļu komplektus, telpas dizainu labāk veidot pašam, saskaņojot dažādus elementus.


Rudenī un ziemā, kad ārā auksts, mājīgumu guļamistabā radīs:


  • apgaismojums - parūpējies, lai Tavā guļamistabā būtu gaiši un silti! Ja izvēlies griestu lampu, tad, pārliecinies, ka tā neveido tumšas ēnas. Mājīgumu vienmēr uzturēs ne tikai nakts lampiņa pie gultas, bet arī atbilstoša dizaina stāvlampa. Tā dod intensīvāku apgaismojumu nekā galda lampa, taču pietiekamu, lai noskaņai varētu izmantot pat griestu lampas vietā;

  • aizkari - tie ne tikai nodrošina logu aizsegšanas funkciju, bet arī spēlē nozīmīgu lomu telpas dizainā un noskaņojumā. Tādēļ rūpīgi izvēlies gan aizkaru toni, gan stilu. Smagnējākam guļamistabas iekārtojumam lieliski būs piemēroti bieza auduma aizkari atbilstošās krāsās. Gaisīga dizaina guļamtelpās bieži izmanto dabīga materiāla žalūzijas, piemēram, koka, bambusa, džutas pinuma;

  • guļvieta - tai ir centrālā loma guļamistabā, tādēļ gultas kvalitātei pievērs īpašu uzmanību un mēbeles pieskaņo tai.


Padari guļvietu ērtāku


Miegā cilvēks pavada aptuveni trešdaļu dzīves, šo statistiku īpaši papildinot rudens un ziemas mēnešos. Tādēļ ērtai gultai ir nozīmīga loma ikdienas komfortam un veselībai. Vai esi nobriedis pavisam jaunai guļvietai?


Gulta


Gultas ir pieejamas neskaitāmās variācijās un izmēros. Ņemot vērā, ka šajā sezonā aktuāli ir auduma materiāli, ideāli tam būs piemērotas gultu un matraču ražotāja Lonas.lv gaumīgās auduma gultas. Tās iespējams izvēlēties dažādos, šai sezonai aktuālos toņos. Taču, ja esošā gulta Tevi apmierina, pārliecinies, vai nav pienācis laiks jaunam un ērtam matracim!


Matracis


Tikko iegādāts matracis jebkuru gultu padarīs kā jaunu! Nereti vidējas kvalitātes matrači mēdz izgulēties un nolietoties, kas ne tikai padara atpūtu neērtu, bet arī kaitē mugurkaulam. Matračus vari izvēlēties gan pēc to materiāla, pildījuma, cietības un citām niansēm. Parūpējies par labas kvalitātes matraci, un atklāj savu guļamistabu no jauna!


Virsmatracis un spilvens


Ja Tavos plānos neietilpst guļvietas maiņa, bet vēlies to nedaudz “atsvaidzināt”, šādiem gadījumiem ir paredzēti virsmatrači, kurus var uzlikt virs jau esošā gultas matrača, ja tas sācis zaudēt savas labās īpašības vai arī nav pietiekami ērts. Arī virsmatračus, tāpat kā matračus, iespējams izvēlēties dažāda lieluma, biezuma un materiāla. Savukārt saldam miegam īpaši piemēroti ir Lonas.lv ortopēdiskie spilveni.


Kad esi parūpējies par interjera pašu svarīgāko priekšmetu, papildini telpu ar stilīgiem aksesuāriem, lai Tava guļamistaba būs gatava jaunajai sezonai! Kādus izvēlēties?


Šī gada TOP 5 guļamistabas aksesuāri


Ikvienu telpu ir iespējams padarīt gaumīgu un modernu, izmantojot atbilstošus dizaina priekšmetus:

  1. dekoratīvie spilveni - tie padarīs jebkuru gultu stilīgu un telpas auru izsmalcinātu. Ja Tava guļamistaba ir zemes toņos, spilvenus izvēlies svaigi zaļā, baltā vai šampanieša krāsā;

  2. gultas pārklājs - tā izvēle spēlē visai nozīmīgu lomu guļamistabas kopējā tēla veidošanā. Lieliski izskatīsies, ja gultas apklāšanai dienā izvēlies pārklāju vienādos toņos un auduma tekstūrā ar guļamistabas aizkariem. Efektu atstās arī pārklājs, kas saskaņots ar telpas sienu krāsu un stilistiku;

  3. pufi - gan interjera atsvaidzināšanai, gan ērtībām, kad ierodas ciemiņi, noderēs stilīgi pufi. Lonas.lv pufi kalpos ne tikai kā ērta sēdvieta, bet arī kā mantu kaste, piemēram, gultasveļas uzglabāšanai;

  4. paklājs - neliels, mīksts paklājiņš šīs sezonas mierīgajos toņos (krēmkrāsā, rožsārti brūnā, maigi pelēcīgā vai zeltainā) būs īpaši patīkams, kāpjot ārā no gultas drēgnos rītos;

  5. netradicionāla veidola interjera priekšmeti - par tādu var kalpot pat skapītis pie gultas, ja vien tas ir neierastā formā vai veidots no interesanta materiāla. Šeit lieliski var noderēt Lonas.lv naktsskapītis no šosezon tik aktuālā elementa - auduma.


Radi īpašu noskaņu

Lai guļamtelpā būtu patīkami uzturēties, noskaņu veido ne tikai tās interjers, bet arī mazi sīkumi, kas palīdz uzturēt siltu un mājīgu noskaņu.


Atmosfēras radīšanai iepriecini sevi ar:

  • aromātu un svecēm - tumšajos vakaros omu lieliski uzlabo sveču gaisma. Vari izvēlēties arī smaržīgās sveces, smaržu kociņus vai ēterisko eļļu. Rudenī un ziemā īpaši piemērotas ir "siltās" smaržas - kanēlis, ābols, tikko ceptu cepumu aromāts;

  • čībām un halātu - lai justos komfortabli, gādā par ērtu apģērbu. Mīkstas čības un silts halāts noteikti uzlabos noskaņojumu un būs piemērots mājas tērps tējas dzeršanai;

  • pledu - lai ērti iekārtotos, piemēram, lasīšanai, noderēs pleds, ko uzmest uz pleciem. Īpaši populāri patlaban ir pledi ar ievelkamām rokām, kā arī raupja adījuma;

  • jaunu gultasveļu - ir īpaši patīkami aizmigt kvalitatīvā un skaista dizaina gultasveļā, kas uzlabo ne tikai omu, bet arī miega kvalitāti!


Pirms iekārto jauno dizainu...

Veic dažādus priekšdarbus! Sākoties gada aukstajai sezonai, vienmēr pārliecinies par mājokļa kopējo stāvokli, lai Tavu izsmalcināto guļamtelpu nesabojātu, piemēram, vēsums, pārmērīgs mitrums vai pat pelējums. Pirms telpas iekārtošanas:

  • pārbaudi tās siltumizolāciju;

  • pārliecinies, vai siltumapgādes ierīces ir darba kārtībā;

  • nodrošini, lai telpa būtu vēdināma visa gada garumā, arī rudenī un ziemā.

Pirms papildini telpu ar jaunajiem interjera priekšmetiem, atbrīvojies no visa vecā un nevajadzīgā, attīri to, nomazgā logus.


Seko speciālistu ieteikumiem un iekārto savu guļamistabu atbilstoši jaunākajām modes tendencēm!