Staburags.lv ARHĪVS

Tas pats, bet vēl labāks alus

Sandra Pumpure

2017. gada 22. augusts 09:43

543
Tas pats, bet vēl  labāks alus

Jauni uzlabojumi veikti SIA “Ecos” alus darītavā “Burši” Aiviekstes pagastā — nomainītas raudzēšanas tvertnes, kas būtiski izmaina šī dzēriena izgatavošanu.

Uzņēmuma vadītājs Mārtiņš Daģis stāsta, ka pirmos trīs gadus strādājuši ar koka tvertnēm un dzēriens raudzēts vaļēji. Līdz ar to katram brūvējumam bija grūti nodrošināt līdzīgu garšu. Tagad iegā­dātas divas nerūsējošā metāla raudzējamās tvertnes un šis process ir slēgts.

— Viss ir noslēgts, un rūgšanas darbību neietekmē ne gaiss, ne citi ārēji apstākļi. Turklāt process notiek spiedienā, kas uzlabo rauga darbību. Tas viss ļauj katru vārījumu izgatavot ļoti tuvu pārējam. Tagad alus noteikti ir dzidrāks, un joprojām tas pats iecienītais “Bursch” gaišais un tumšais. Kad sākām strādāt, daudz ņēmām vērā citu ieteikumus alus garšai, bet sapratām, ka visiem neizpatikt, tāpēc atgriezāmies pie savas sākotnējās receptes. Ja pircējiem tas garšo, tad ar alu viss ir kārtībā, — stāsta Mārtiņš.

Alus ražošanai “Buršos” joprojām izmanto dabīgās izejvielas — ko neražo Latvijā, iepērk citviet, bet iesals gan ir pašmāju no uzņēmuma “Latraps”, kas kvalitātes ziņā neatpaliek no ārvalstīs nopērkamā un ir lētāks.

Visu rakstu lasiet laikraksta "Staburags" 22. augusta numurā.