Staburags.lv ARHĪVS

Aizkrauklē autovadītājs policistiem piedāvā kukuli

www.staburags.lv

2017. gada 21. augusts 14:47

363
Aizkrauklē  autovadītājs policistiem piedāvā kukuli

18. augustā ap pulksten 12 Valsts policijas Aizkraukles iecirknī tika saņemta informācija par personu, kura brauc ar automašīnu, iespējams, alkohola reibumā un bez autovadītāja apliecības. Ceļu policisti Bērzu ielas un Jaunceltnes ielas  krustojumā apturēja 1962. gadā dzimušo automašīnas Mercedes Benz A140 vadītāju, un konstatēja, ka vīrietis vada automašīnu bez transportlīdzekļa vadīšanas apliecības — informē Diāna Briede, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Disciplinārās uzraudzības grupas vecākā inspektore.

Alkohola reibums netika konstatēts. Tomēr, lai izvairītos no soda par braukšanu bez apliecības, aizturētais autovadītājs Valsts policijas amatpersonām piedāvāja kukuli 20 eiro, pēc tam 30 eiro apmērā. Pret vīrieti sākts kriminālprocess.


Šogad Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldē tas ir 33. gadījums, kad pret autovadītāju sākts kriminālprocess par kukuļa došanu policijas amatpersonai.
Policija atgādina, ka par kukuļdošanu likumā paredzēts sods ar brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, naudas sods vai piespiedu darbs.