Staburags.lv ARHĪVS

Skrīveros džips izārda mājas sienu

Imants Kaziļuns

2017. gada 20. augusts 11:55

8268
Skrīveros džips izārda mājas sienu

Sestdien, 19. augustā, pēc pulksten vieniem dienā Skrīveros, Dīvajas ielā pārgalvīga vizināšanās bēdīgi beidzās gan kādam 1977. gadā dzimušam autovadītājam, gan Dīvajas ielā esošās privātmājas īpašniekam. Auto ietriecās mājā, nodarot nozīmīgus bojājumus, savukārt šoferis nogādāts slimnīcā.


Gaiši pelēko Opel Frontera automobili, kas pēc vietējo teiktā “nenormālā ātrumā” vairākas reizes joņoja šurpu turpu pa Dīvajas ielu, pamanīja cietušās mājas īpašnieka kaimiņš. Izdzirdējis blīkšķi, piesteidzies klāt, mēģinājis autovadītāju izvilkt ārā un izsaucis “ātros”. Mājas saimniece stāsta, ka mājā notikuma brīdī bija viens no tās iemītniekiem. Izdzirdot troksni, devies uz istabu - ieraudzījis auto un telpu pilnu ķieģeļiem.

“Automašīna ietriecās mājas sienā vietā, kur ir dzīvojamā istaba,” stāsta mājas saimniece. “Labi, ka tobrīd neviens nesēdēja dīvānā, kas novietots pie nu jau bojātās sienas. Pēc notikušā pie mums ieradās pašvaldības darbinieki un pašvaldības policija. Istabā ar balstiem nostiprināja griestus, kā arī ieteica nenakšņot mājā, kamēr nav pārbaudīta ēkas drošība. Atteicāmies un palikām mājā. Tā kā tuvojās negaiss, caurumu aizklājām ar plēvi.”


“Dīvajas ielas sākumā ir novietots “guļošais” policists, kas braucēju ātrumu ievērojami samazina. Turklāt ielu asfalts klāj tikai tās sākumā, tālāk tai ir zemes segums. Ja šajā posmā ātrumu nesamazina, tad viegli var zaudēt vadāmību,” stāsta kāda skrīveriete. “Visticamāk, automašīnu sanesa, tā pārlidoja pāri grāvim, apmeta kūleni un atsitās pret mājas sienu.”

Notikuma vietā ieradās neatliekamā medicīniskā palīdzība, autovadītājs nogādās slimnīcā. Avarējušais spēkrats projām aizgādāts ar autoevakuatoru dažas stundas pēc notikušā.

Aculiecinieki stāsta, ka avarējušajā auto mētājušās iztukšotas un arī neatvērtas alkohola pudeles.

Skrīveru pašvaldības policists Henrihs Fridriksons apstiprināja aculiecinieku teikto par alkohola pudelēm salonā, kā arī to, ka vadītājam līdzi neesot bijis dokumentu. Pēc CSDD pieejamās informācijas cietušais auto ir 2003. gada gaiši pelēka Opel Frontera.