Staburags.lv ARHĪVS

Par Pļaviņu novada domes priekšsēdētāja vietnieku vienbalsīgi ievēlēts Andris Ambainis

www.staburags.lv

2017. gada 31. jūlijs 18:43

838
Par Pļaviņu novada domes priekšsēdētāja vietnieku vienbalsīgi ievēlēts Andris Ambainis

No 1.augusta Pļaviņu novada domes priekšsēdētāja vietnieka pienākumus pildīs vienbalsīgi ievēlētais Andris Ambainis (Vidzemes partija).

Novadā uzvarējušo Vidzemes partiju pārstāvošais Ambainis domes sēdē bija vienīgais amatam virzītais kandidāts un guvis visu deputātu atbalstu - visiem 15 domes deputātiem balsojot “par”, Andris Ambainis vienbalsīgi ievēlēts par domes priekšsēdētāja vietnieku.

Domes priekšsēdētāja vietnieks pildīs novada mēra pienākumus viņa prombūtnes laikā, koordinēs infrastruktūras jautājumus, nodrošinās novadā notiekošo remontdarbu uzraudzību un risinās saimnieciskos jautājumus.

Veicot grozījumus Pļaviņu novada domes 2013. gada 27. jūnija saistošajos noteikumos nr. 9 „Pļaviņu novada pašvaldības nolikums”, domes priekšsēdētāja vietnieks noteikts kā algots amats. Viņam paredzēta 1115 eiro liela alga pirms nodokļu nomaksas. Savukārt likvidēts domes izpilddirektora vietnieka amats.

Andris Ambainis ir dzimis 1973. gadā un pašvaldību vēlēšanās startējis un par Pļaviņu novada deputātu ievēlēts no Vidzemes partijas saraksta.

Jau vēstīts, ka par jauno Pļaviņu novada domes priekšsēdētāju ievēlēts līdzšinējais priekšsēdētājas vietnieks Aigars Lukss (V), līdz ar to amatu neizdevās iegūt novadā uzvarējušajai Vidzemes partijai. Priekšsēdētāja amatam virzīti abu divu novadā populārāko partiju kandidāti - Andrejs Kačkāns no Vidzemes partijas un "Vienotību" pārstāvošais Lukss. Ar astoņām balsīm "par", vienu "pret" un, četriem deputātiem atturoties, par novada mēru kļuva Lukss.