Staburags.lv ARHĪVS

Uzzini, kā vannas procedūras var ievērojami uzlabot tavu pašsajūtu!

.

2017. gada 28. jūlijs 00:00

98
Uzzini, kā vannas procedūras var ievērojami uzlabot tavu pašsajūtu!

Vannas var salīdzināt ar mazām SPA salonu filiālēm, kas atrodas mājās. Protams, ka izbaudīt silta ūdens pieskārienus var arī dušā, taču vannas priekšrocība ir iespēja veikt dažādas patīkamas un veselīgas procedūras ķermenim un prātam. Kādas tās ir un kuras ir procedūrām piemērotākās vannas? Lasi tālāk!

Vienkāršākais veids, kā noņemt spriedzi pēc darba dienas

Piepildi vannu ar tik siltu ūdeni, lai Tev ir komfortabli. Vari pievienot aromātiskas vannas putas vai vasarā ievāktas tējaszāles, bet galu galā arī tīrs ūdens tīkamākajā temperatūrā būs pilnīgi pietiekami, lai sasniegtu vēlamo efektu. Iegulies vannā tā, lai ir ērti un neviena ķermeņa daļa nav sasprindzināta. Noderīgs var būt speciāls vannas pagalvis, uz kura atbalstīt galvu, lai atslābinātu arī kakla muskuļus. Atbrīvojies un domā pozitīvas domas! Taču ideālā gadījumā nedomā neko. Ļauj, lai prāts un ķermenis atpūšas. Ja tomēr dienā piedzīvotais nedod mieru, ieslēdz mierīgu mūziku.

Efektīva aromterapija mājas apstākļos

Aromterapija tiek piedāvāta SPA salonos, taču arī mājās iespējams izbaudīt aromterapijas sniegtos labumus. Aromterapijas pamatā ir ēterisko eļļu izmantošana ar mērķi panākt konkrētu efektu: slimības profilakse (piemēram, gripas laikā), relaksēšanās, ādas tonizēšana, garastāvokļa uzlabošana, enerģijas palielināšana...

Padomi vannas izmantošanai aromterapijas nolūkiem:

izvēlies dabisku ēterisko eļļu no uzticama ražotāja, kas piedāvā tīru un atbildīgi gatavotu produktu;
dabisku ēterisko eļļu nelej tieši ūdenī, jo tā ir ļoti stipra, bet sākumā pievieno vannas putām, pienam, medum vai speciālai bāzes eļļai un tikai pēc tam lej vannas ūdenī;
ja grūti veikt izvēli lielajā ēterisko eļļu piedāvājumā, kur katra eļļa paredzēta savai situācijai un citas problēmas risināšanai, uzticies savai patīk-nepatīk sajūtai, jo ķermenis zina, kas tam vajadzīgs;
ēterisko eļļu vietā vannas ūdenim vari pievienot savām rokām ievāktas tējaszāles: pelašķi (uzlabo ādas stāvokli, nomierina), kumelīti (rada brīnišķīgu vasaras aromātu, nomierina un attīra), priežu skujas (stiprina imunitāti, uzlabo miegu). Meklē informāciju par citu dabas zālīšu vērtīgajām īpašībām izdevumos par ārstniecību un skaistumkopšanu!

Ļaujies masāžai, ko veic ūdens strūklas

Lai mājās ļautos ūdens masāžai jeb hidromasāžai, nepieciešams iegādāties tādu vannu, kurai iespējams uzstādīt speciālu hidromasāžas sistēmu. Visbiežāk ar hidromašāžas sistēmu ir aprīkotas akrila un akmens masas vannas. Hidromasāžai piemērotās vannas no citām atšķiras ar to, ka virsma tajās ir mazāk slidena. Tāpat vannas tilpne parasti ir ķermeņa izliekumam piemērota, lai ērti atbalstītu muguru un elkoņus. Ūdens masāžu sevišķi iecienījušas dāmas, jo ūdens strūklu radītais spiediens palīdz cīņā pret celulītu un lieko svaru, kā arī uzlabo asinsriti.

Kādu iespaidu uz Tevi atstāj hromoterapija?

Kuru no krāsām Tu vislabprātāk redzi sev tuvumā? Kura Tevi uzmundrina, bet kura nomierina? Iespējams iegādāties vannas, kurām var uzstādīt hromoterapijas sistēmu. Hromoterapija ir krāsu terapija – krāsu spēle vannā, kas mijiedarbībā ar ūdeni pozitīvi ietekmē cilvēka pašsajūtu.

5 soļi, kā izvēlēties vannu

1. Izvēlies savai vannasistabai piemērotāko vannas tipu! Pieejamas apaļas, oriģinālas asimetriskas vannas, plašas divvietīgas, ovālas, greznas stūra vannas un arī taisnstūra vannas. Izvēloties vannu interneta veikalā, preces aprakstā ir norādīti arī izmēri, lai varētu ieplānot vannai vietu.

2. Izvēlies tīkamāko materiālu! Materiālam ne vien jābūt izturīgam, viegli kopjamam, labi jāizskatās, bet arī jābūt tīkamam pieskārieniem. Izvēlies starp šobrīd ļoti populāro un siltumnoturīgo akrilu, eleganto akmens masu, vieglo un izturīgo tēraudu un klasisko čugunu!

3. Izvēlies vajadzīgo izmēru! Vai vannas lietotājs būsi tikai Tu jeb tā paredzēta kuplai ģimenei? Cik daudz vietas vannasistabā esi gatavs atvēlēt vannai? Pērkot vannu, vari atlasīt tās pēc tilpuma (pats mazākais apmēram 56 l, bet lielākais – 550 l), platuma, augstuma, dziļuma un arī svara.

4. Izvēlies komplektāciju! Pievērs uzmanību, vai komplektā tiek dotas līdzi vannas montāžas kājiņas un sifons (tā ir izliekta caurule, caur kuru ūdens no vannas tiek novadīts uz kanalizāciju). Ja šīs lietas ir komplektā, Tev nevajadzēs tērēt laiku, meklējot tās atsevišķi.

5. Izvēlies, vai Tev nepieciešamas papildu iekārtas! Ne katrai vannai iespējams uzstādīt hidromasāžas un hromoterapijas sistēmu. Ja vēlies sevi lutināt ar ūdens masāžu vai krāsu terapiju, izvēlies vannu, kura aprīkojama ar šīm sistēmām. Tāpat arī galvas balsts un rokturi ir atsevišķi uzstādāmas papildu iekārtas, kas atvieglo vannas lietošanu.

Vai Tu esi savas ideālās vannas meklējumos, kas kalpos gan ikdienas higiēnas procedūrām, gan relaksējošiem vannas rituāliem? Apskati 1a.lv piedāvājumu! Interneta veikalā 1a.lv ir plaša izvēle vannām – gan pazīstamu ārvalstu zīmolu, gan arī augstas kvalitātes Latvijā ražotām vannām. Tavām ērtībām iespējama arī vannas piegāde uz mājām.