Staburags.lv ARHĪVS

Padomi vīriešiem: kā izvēlēties apavus, ko valkāt gan viesībās, gan ikdienā?

.

2017. gada 27. jūlijs 09:56

1864
Padomi vīriešiem: kā izvēlēties apavus, ko valkāt gan viesībās, gan ikdienā?

Maldīgs ir stereotips, ka nevienam vīrietim nerūp tas, kas viņam kājās, proti, apavi. Ir kungi, kuriem apavu kolekcijā ir vairāki eleganti pāri formālo kurpju, kā arī dažādi apavi citiem dzīves gadījumiem.

Atstājot dzimumu atšķirības malā, jāteic, ka daļa vīriešu apavus uzskata par praktisku nepieciešamību, kamēr citi ir, tā teikt, apsēsti ar tiem. Pārējie, iespējams, atrodas kaut kur pa vidu.

Viena no pārsteidzošākajām lietām, kas raksturīga daļai vīriešu ir tā, ka viņi jūtas neērti, ja jārunā par apavu pieskaņošanu kādam īpašam notikumam. Viņus vienkārši neinteresē tas, vai apavi un uzvalks vilkts pirmo vai otro reizi, un vai kāds pamanīs, ka šādā izskatā vīrietis jau ciemojies iepriekš.

Bet, par spīti tam, ka var saprast, kādēļ vīriešiem apģērbs un apavi nešķiet tik svarīgi, tomēr ir situācijas, par kurām noteikti vajadzētu padomāt. Ir taču dīvaini, ja vīrietis uz darbu ofisā velk tādus apavus, kas piemēroti dārza darbiem, turklāt zābaki netiek novilkti stundām ilgi, vai ne? Tāpat ir arī tādi kungi, kuri nevelk tāda veida apģērbu, kas pieprasa vēl noteikta stila apavu nēsāšanu.

 Vīriešu apavi, kas izvēlēti atbilstoši konkrētajam pasākumam vai pieskaņoti apģērbam, ir labas stila izjūtas un pašpārliecinātības pazīme. Ja arī tu vēlies, lai cilvēki tevi uztvertu kā šādu personu, ņem vērā ieteikumus par to, kā izvēlēties apavus, kas piestāvēs dažāda veida apģērbiem atšķirīgās dzīves situācijās.

Galvenie nosacījumi vīriešu apavu izvēlē:


centies atrast kurpes vai zābakus, kas ir tādā pašā vai tumšākā krāsā nekā tavas bikses;

lai arī laba stila pazīme ir zeķes, kas pieskaņotas kurpēm, šis nosacījums nav obligāts. Tā vietā domā par zeķēm tāpat kā pat kaklasaites izvēli – lai tās iederētos kopējā tēlā;

ja tu nēsā siksnu, centies tai pieskaņot savas kurpes. Protams, izņemot gadījumus, kad esi izvēlējies krāsainu siksnu.

Kādus apavus vilkt pie džinsiem?

Tā kā džinsi ir vienas no iecienītākajām vīriešu biksēm, kuras tiek nēsātas gan ikdienā, gan citās situācijās, ir svarīgi saprast, kādus apavus pie tiem var vilkt. Par laimi, šeit izvēles iespēju ir daudz – pie džinsiem piestāv teju jebkura stila vai krāsas kurpes, taču vajadzētu izvairīties no pārlieku spīdīgiem apaviem, kas acīmredzami ir paredzēti oficiālākam apģērbam – uzvalkam.

Zābaki, sporta apavi, mokasīni un sandales – visi šie apavu veidi vienlīdz labi piestāv džinsiem, taču ņem vērā vienu knifiņu – tas, kas tev palīdzēs izvēlēties apavus pie džinsiem, būs krekls. Pieskaņo kurpes tā stilam. Piemēram, sportiska stila vai polo kreklu vari apvienot ar mokasīniem, savukārt t-kreklam piemērotāki būs sporta apavi. Bet garam, pogājamam kreklam var pieskaņot mūsdienīgāka stila kurpes.

Kādus apavus vilkt pie ikdienas biksēm?

Neatkarīgi no tā, vai nēsā melnas, bēšas vai haki krāsas bikses, vairāku veidu mokasīni, oksfordi un dažādas citas vīriešu kurpes pie tām labi piestāvēs. Vadies pēc tā, kāds ir apavu stils un dizains, lai saprastu, kādu tēlu vēlies radīt.

Kādus apavus vilkt pie svinīgāka apģērba?

Ja tev jādodas uz kāzām, izlaidumu vai kādu citu svinīgāku pasākumu, noteikti izvēlies kurpes, kuras paredzētas vilkšanai kopā ar uzvalku. Tāpat atceries, ka spīdīgākas kurpes noteikti pieprasa uzvalka bikses un žaketi. Pievērs uzmanību tam, lai apavi būtu vienā krāsā vai tumšākas nekā bikses, turklāt, ja velc siksnu, apavus pieskaņo tai.

Kādas krāsas apģērbs piestāvēs dažādiem apaviem?

Melnas kurpes iespējams veiksmīgi savienot ar tumši zilām, pelēkām un melnām biksēm.
Brūnas kurpes vislabāk izskatīsies kopā ar brūniem, bēšiem un dažādiem zaļiem toņiem.
Bordo krāsas kurpes var pieskaņot haki, gaiši brūnām, zilām un pelēkām biksēm.
Dzeltenbrūnas kurpes izskatīsies labi kopā ar gaišiem zemes toņiem, zilu, bēšu, gaiši dzeltenīgām vai baltām biksēm.

Pieci apavu pāri, kuriem vajadzētu būt ikviena vīrieša garderobē

Moderni sporta apavi
– tas nenozīmē, ka tev ir jāizvēlas skriešanas kurpes. Šeit tiek domāti apavi, kurus vari nēsāt nedēļas nogalē, dodoties ciemos pie draugiem, tajā pašā laikā izskatoties klasiski. Izvēloties šīs kurpes, pievērs uzmanību to dizainam, krāsai un materiālam, un izvēlies to, kas vislabāk parāda tavu personību. Ērtus vīriešu apavus dažādos stilos vari iegādāties šeit: https://220.lv/lv/apgerbi_apavi_aksesuari/viriesu_apavi.

Klasiski biroja apavi – tās ir kaut kas starp sporta un svinīgajiem apaviem. Vienlaikus ērtas un elegantas. Papildini savu garderobi ar mokasīniem vai šņorējamām kurpēm.

Zābaki – tev nav jābūt piedzīvojumu meklētājam vai jāgaida līdz iestāsies ziema. Klasisku zābaku dizains ļauj tos pieskaņot teju it visam, lai gan iespējams, tie nebūs piemērotākie apavi uzvalkam. Taču visos citos gadījumos tie izskatīsies labi un sildīs pēdas vēsākos vakaros.

Svinīgās kurpes – ja esi apmeklējis kāzas vai biznesa tikšanās, zināsi, ka kurpēm ir liela nozīme tēla veidošanā. Perfekti nospodrinātas, modernas kurpes būs tieši tas, kas nepieciešams, lai parādītu, ka esi pašpārliecināts un mūsdienīgs vīrietis.

Vasaras apavi – ļauj savām pēdām justies ērti un brīvi siltajās vasaras dienās, izvēloties piemērotas sandales vai iešļūcenes. Tomēr ņem vērā – zeķēm kopā ar sandalēm nē!