Staburags.lv ARHĪVS

Kā vislabāk sasaldēt rukolu, lai to varētu lietot arī ziemā?

www.staburags.lv

2017. gada 21. jūlijs 00:01

66
Kā vislabāk sasaldēt rukolu,  lai to varētu lietot arī ziemā?

Tiem, kuri vēlas baudīt rukolu arī ziemā, pavāri iesaka to sasaldēt. Diemžēl jārēķinās ar to, ka, sasaldējot rukolas lapas veselas, tās atkausējot zaudēs izskatu, kļūstot brūnganas un mīkstas.
Lai nezaudētu estētisko baudījumu, ieteicams rukolu vispirms sa­blendēt, veidojot mērcei līdzīgu masu. Tad sapildīt to mazos trauciņos, piemēram, ledus saldējamā trauciņā, un sasaldēt kubiciņos. Vēlāk šādu rukolas putriņu var izmantot kā garš­vielu zupām, salātiem un citiem ēdieniem.
Vēloties paildzināt īso vasaru un gardumus baudīt arī aukstajā laikā, iedzīvotāji iecienījuši saldēt dažādus produktus un garšaugus. Nesen veiktā pētījumā noskaidrots, ka vairums jeb 85% Latvijas iedzīvotāju saldē produktus ziemai. Par mums tikai nedaudz aktīvāki (89%) ziemas krājumu veidotāji ir igauņi.
Statistika liecina, ka ogas ir visbiežāk saldētā produktu grupa (75%) Latvijā, tai seko zaļumi (60%) un sēnes (38%). Identiska tendence novērojama arī abās pārējās Baltijas valstīs. Vispopulārākie saldētavā liekamie produkti ir zemenes un dilles — tos par saviem Top ziemas krājumiem nosaukuši vairāk nekā puse aptaujāto (53%). Tām seko sēnes (38%) un upenes (31%) — vēsta “Samsung” un “GfK Retail and Tech­nology Baltic” veiktais pētījums.
Arī citas vasaras ogas — mellenes, avenes, dzērvenes un ķirši — nereti tiek lasītas un gādātas, lai nonāktu tieši saldētavā. No garšaugiem Latvijas iedzīvotāji visvairāk iecienījuši arī saldētus pētersīļus un lociņus.
Sagatavoja VENDIJA PIKŠE