Staburags.lv ARHĪVS

Aizkrauklē vingrotājs, neveiksmīgi piezemējoties, gūst abu roku lūzumu

Guna Mikasenoka

2017. gada 17. jūlijs 17:49

415
Aizkrauklē vingrotājs, neveiksmīgi piezemējoties, gūst abu roku lūzumu

Pagājušajā nedēļā Aizkraukles reģionā saņemti 119 izsaukumi, tajā skaitā bijušas 18 dažādas traumas — “Staburagu” informē NMPD Zemgales  reģionālā centra vadītāja vietnieks medicīnas un operatīvajos jautājumos Kristiāns Galanders

Aizkrauklē 15 gadu vecs zēns ar draugu uz vingrošanas stieņa izpildīja akrobātiskus vingrinājumus, taču neveiksmīgi piezemējās uz abām rokām, sasitot galvu un gūstot  abu roku apakšdelma lūzumu. Mediķiem stāstīts, ka zēns izpildījis "saulīti".

Nepaveicās arī kādam 11 gadu vecam zēnam  Skrīveros, viņš  pēc lēkāšanas uz batuta gribēja no tā nokāpt, taču viņam aizķērās kāja. Krītot zēns guva kreisās rokas lūzumu.

Citviet Skrīveros deviņus gadus vecs zēns gribēja nošļūkt no slīdkalniņa, taču krita un atsita roku pret slīdkalniņa malu un izmežģīja plecu. 

Kristiāns Galanders arī informē, ka Aizkraukles novadā traumas guvis  kāds 22 gadus vecs jaunietis. Viņš uzkāpa kokā, lai noņemtu bišu spietu, taču nokrita no apmēram četru piecu metru augstuma. Ar galvas traumu un aizdomām par kaulu lūzumu mediķi viņu nogādāja slimnīcā.