Staburags.lv ARHĪVS

Bezceļš jaunos zemniekus var aizdzīt

Imants Kaziļuns

2017. gada 27. jūnijs 11:43

511
Bezceļš jaunos zemniekus var aizdzīt

Par valliešu Noras Zimkas un Ronalda Rubina darbošanos bioloģiskajā piemājas saimniecībā iepriekšējā numurā rakstījām tikai no pozitīvās puses. Diemžēl šai strādīgajai ģimenei, kas pirms vairākiem gadiem no pilsētas pārcēlusies uz Noras vecāku saimniecību Valles pagasta “Gravās”, ir arī savas raizes.

Nekas cits kā ceļš jeb, pareizāk sakot, bezceļš brīžiem nokaitina “Gravu” saimniekus, jo īpaši lietainajās dienās, kad tas kļūst gandrīz neizbraucams, bet pilnīgi nelietojams — rudenī un pavasarī. Arī ziemā vienīgā iespēja ir traktors, ar kuru Ronalds izvelk Noras mašīnu līdz lielajam ceļam.

Ceļa jautājumā lielo remonta izmaksu dēļ ģimene vērsusies Vecumnieku novada domē, un tā solījusies palīdzēt. “Gravām” problemātiskā ceļa garums ir 600 metri. No pašvaldības budžeta ceļa remontam piešķirta summa divām pagasta viensētām, bet ar savu artavu ceļa remontā vajadzēs piedalīties arī “Gravu” saimniekiem.

Arī līdz šim seši simti metru līdz Valles—Mežmuižas ceļam ik gadu ir papildināti ar visu, kas kaut cik spētu noturēt automašīnas, piebērtas problemātiskākās, staignākās vietas. Tomēr Nora saka, vienreiz pacietība var beigties. Ja nekas nemainīsies, uzņēmējdarbībai nāksies likt punktu. Šobrīd saimniecība sevi atpelna, nodrošina darbu un iztiku tikai ar tajā paveikto.

Visu rakstu lasiet 27. jūnija "Staburaga" numurā!