Staburags.lv ARHĪVS

Par Vecumnieku novada domes priekšsēdētāju kļūst Guntis Kalniņš

Imants Kaziļuns, LETA

2017. gada 16. jūnijs 11:47

1812
Par Vecumnieku novada domes priekšsēdētāju kļūst Guntis Kalniņš

Šodien, 16. jūnijā, notika Vecumnieku novada domes priekšsēdētāja vēlēšanas.

Par Vecumnieku novada domes priekšsēdētāju ievēlēts Guntis Kalniņš (LRA), par viņa kandidatūru balsoja 9, bet pret — 5 deputāti.

Domes priekšsēdētāja amatam tika izvirzīti divi kandidāti — Kalniņš un Dainis Rijkuris no nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK". Par Kalniņu nobalsoja deviņi no 14 klātesošajiem deputātiem, tādējādi viņš tika ievēlēts priekšsēdētāja amatā. Jaunais domes priekšsēdētājs amatā apstiprināts ar LRA uz Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputātu atbalstu, savukārt nacionālās apvienības deputāti balsoja par Rijkuri.

Ar tādu pašu balsojuma rezultātu par priekšsēdētāja vietnieku ievēlēts Jānis Kovals (ZZS),  lai arī šim darbam tika virzīts arī nacionālās apvienības deputāts Mārtiņš Mediņš.

Domes izpilddirektore būs līdzšinējā priekšsēdētāja Aiga Saldābola (LRA). Domes sēdē viņa guva 13 deputātu atbalstu un tika iecelta par izpilddirektori. Tā kā viņa ievēlēta domē kā deputāte, mandāts viņai būs jānoliek, bet viņas vietā varētu stāties Māris Āķis, kurš ir palicis "pirmais aiz svītras" vēlēšanu listē. Iespējams, jaunais deputāts tiks apstiprināts nākamajā domes sēdē, aģentūru LETA informēja novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Dace Šileika.

Attaisnojošu iemeslu dēļ pirmajā sēdē nepiedalījās Dagmāra Venclova (ZZS).

LRA ieguvusi sešas no 15 deputātu vietām, nacionālajai apvienībai ir pieci mandāti, bet ZZS — četri.

Imanta Kaziļuna foto