Staburags.lv ARHĪVS

Vidzemes partija plāno iegūt priekšsēdētāja amatu Pļaviņu novada domē

LETA

2017. gada 7. jūnijs 11:40

819
Vidzemes partija plāno iegūt priekšsēdētāja amatu Pļaviņu novada domē

 Vidzemes partija lems, kurš no tās pārstāvjiem tiks virzīts apstiprināšanai Pļaviņu novada domes priekšsēdētāja amatam, aģentūru LETA informēja domes deputāts un novadā uzvarējušās partijas saraksta līderis Ainārs Arnītis.

"Domes priekšsēdētājs būs mūsu partijas pārstāvis," ir pārliecināts Arnītis. Lai izveidotu koalīciju, tiks aicināti arī citi politiskie spēki, kas iekļuvuši domē, taču "Vienotībai" iespēja veidot vadību netikšot piedāvāta. Viņaprāt, "Vienotība" varētu zaudēt arī domes priekšsēdētāja vietnieka amatu.

Arnītis uzskata, ka pašreizējās domes vadītājas Guntas Žildes pārstāvēta Jēkabpils reģionālā partija nemaz nepretendē uz mēra amatu, jo pati Žilde nekandidēja.

Arnītis neslēpa, ka Vidzemes partija cerēja uz sešām, nevis piecām vietām domē. Viņaprāt, vēl vienu deputātu krēslu partija neieguva zemas vēlētāju aktivitātes dēļ.

Jēkabpils reģionālās partijas saraksta līdere un, pēc provizoriskajiem datiem, ievēlētā Silga Stučka aģentūrai LETA vairījās atbildēt, vai politiskais spēks virzīs savu kandidatūru priekšsēdētājas amatam, jo rezultāti vēl jāpārrunā ar partijas nodaļu.

Stučka vēlētāju atbalsta samazināšanos partijai, kas domē zaudējusi vienu vietu, saistīja ar zemu vēlētāju aktivitāti.

Jau vēstīts, ka Pļaviņu novadā uzvarējusi Vidzemes partija ar 33,33% balsu un otro vietu ieguvusi partija "Vienotība" ar 23,92% balsu, liecina provizoriskie vēlēšanu rezultāti.

Vidzemes partija izcīnījusi piecas vietas, kuras varētu ieņemt Ainārs Arnītis, Andrejs Kačkāns, Valdis Mičulis, Andris Ambainis un Viktors Dudars.

"Vienotība" ieguvusi četrus mandātus, kurus varētu ieņemt Alita Kluša, Aigars Lukss, Elita Kaņepēja un Mārtiņš Daģis.

Trešajā vietā ir Jēkabpils reģionālā partija ar 17,37% un trīs vietām domē, kurās saskaņā ar provizoriskajiem rezultātiem būs jāstrādā Jurim Ikauniekam, Silgai Stučkai un Jānim Podniekam.