Staburags.lv ARHĪVS

E-dāvanu karte — lieliska dāvana ikvienam

.

2017. gada 25. maijs 00:00

119
E-dāvanu karte — lieliska dāvana ikvienam

Jau no pašiem pirmajiem dzīves gadiem atceramies mīļākās rotaļlietas, kas bija plīša lācīši, zaķīši un citi zvēri. Arī pieaugot lielu vērtību piešķiram tām lietām mūsu dzīvē, ko varam “aptaustīt” (vai lietot ikdienā), gluži kā to darījām ar rotaļlietām bērnībā. Būtisks ir auto, mājoklis, lietas, kas tajā atrodas – tās ir vērtības ikviena cilvēka ikdienā. Un varētu šķist, ka tieši tāpat ir ar dāvanām.

Laikā, kad vēl bijām mazi (un kad dāvanas sagādāja īpaši lielu prieku), ar daudz lielāku dzirkstelīti un prieku acīs skatījāmies uz lielākajām dāvanu kastēm, domājot un prātojot, kādas lietas tur paslēptas. Šķita, ka, ja reiz liela dāvanas kaste, tad arī pati dāvana ir liela un vērtīga. Bet ne vienmēr lielāks  nozīmē dārgāks un labāks. Tāpat arī otrādi.

Mūsdienu tehnoloģiju ražotāji cenšas piedāvāt pircējam arvien mazākas, kompaktākas un vieglāk lietojamas ierīces. Tādas, kur pašam nav jādara praktiski nekas. Lietas kļūst mazākas, ne lielākas un izrādās, ka arī dāvanas.

Vismaz reizi mūžā esam saņēmuši dāvanu karti paši vai dāvinājuši kādam citam. Tas ir vienkārši - dodies uz veikalu, izvēlies dāvanu kartes summu, ieliec skaisti apdrukāto un aprakstīto kartīti aploksnē un esi gatavs doties uz svinīgo pasākumu pie jubilāra un gaviļnieka. Maza, kompakta, bet reizē tik ļoti patīkama un noderīga dāvana. Par to visu zinām, bet nu jau labu brīdi esam spēruši soli vēl tālāk – e-dāvanu kartes virzienā.

E-dāvanu karte pēc būtības ir tā pati dāvanu karte. Tā pati ideja, summa, ko iespējams izvēlēties, un prieks, ko sagādā tās saņēmējam. Atšķirība ir tikai formātā. Jo iespējams iegādāties nevis parastās kartes, kas uzdrukātas uz ekskluzīva papīra, teksts rakstīts ar otu, bet gan vienkārši kartes PDF formātā, ko izdrukāt no sava datora. Arī šāda formāta dāvanu kartes piedāvā dāvanas saņēmējam kādu īpašu notikumu, apmeklēt pasākumu, atrakciju vai kādu citu aktivitāti. Lūk, tāda nu arī ir mūsdienu e-dāvanu karte. Starp citu, to ļoti vienkārši arī iespējams pārsūtīt tieši saņēmējam uz e-pastu.

Laikmetā, kad steidzamies un cenšamies būt mūžīgā kustībā, ne vienmēr varam piedalīties savu mīļo un tuvo cilvēku svētkos klātienē. Cik daudzi no mums strādā ārvalstīs vai dodas komandējumos? Strādā citā pilsētā vai otrā Latvijas galā? Tad nu šī ir lieliska iespēja, kā sveikt svētkos ar ko īpašu arī tad, ja nevaram klātienē baudīt šampanieti, torti un mīļi sabučot gaviļnieku.

Soļi, kā tikt pie e-dāvanu kartes un to nosūtīt, ir pavisam vienkārši. Dodamies uz kādu no interneta veikalu lapām, piemēram, visasdavanas.lv, kur tiek piedāvāta iespēja iegādāties e-dāvanu karti, izvēlamies to aktivitāti vai piedzīvojumu, kas dāvanas saņēmējam spēs sagādāt vislielāko prieku (tas atkarīgs no katra gaumes, vēlmēm un iespējām), iegādājamies dāvanu karti, veicot pārskaitījuma apmaksu par izvēlēto dāvanu, saņemam savā e-pastā visu nepieciešamo informāciju, ieskaitot e-dāvanu karti pielikumā (kā PDF dokumentu), un varam to lejuplādēt, lai kopā ar mīļiem sveicieniem, jautru pantiņu un īpašiem novēlējumiem pievienotu un pārsūtītu e-pastā dāvanas saņēmējam.

Lūk, cik vienkārši mūsdienās ir iepriecināt sev tuvos un mīļos cilvēkus – vien ar pāris klikšķu palīdzību, neizejot no mājām.