Staburags.lv ARHĪVS

Sola nodokļu atlaides daudzbērnu saimēm

Imants Kaziļuns

2017. gada 23. maijs 11:31

70
Sola nodokļu atlaides  daudzbērnu saimēm

Šogad pašvaldības vēlēšanās Vecumnieku novadā pieteikti šādi četri kandidātu saraksti: Latvijas Reģionu Apvienība, Latvijas Atdzimšanas partija, Zaļo un Zemnieku savienība, Nacionālā apvienība (NA) “Visu Latvijai!” — “Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”. Tajos apvienojies 61 deputāta kandidāts — 33 vīrieši un 28 sievietes. Iepriekšējās vēlēšanās 2013. gadā bija tikpat sarakstu, bet deputātu kandidātu nedaudz mazāk — 54. Vidējais kandidātu vecums — 46 gadi. Jaunākais ir 24 gadus vecs, bet dzīves pieredzējušākajam — 66 gadi.

Vēlēšanām Vecumnieku novadā veltīts "Staburaga" 23. maija atvērums.


— Vai dosieties uz pašvaldību vēlēšanām? Ko no jaunievēlētajiem deputātiem sagaidāt?

Mārtiņš no Valles
— Uz vēlēšanām došos, bet, par ko balsot, vēl neesmu nolēmis. Kurš vairāk solīs — par to. No četriem sarakstiem ar vienu esmu iepazinies, zinu, ka nebalsošu par tiem, kas tagad domē ir vairākumā. Tikai tādēļ, ka atļāva Bārbeles pagastā būvēt mēslu (digestāta) lagūnu  un neļāva iedzīvotājiem izteikties, lemt par vai pret šo būvi. Mani paziņas dzīvo līdzās šai vietai un domā, ko darīt, iespējams, smakas dēļ nāksies mainīt dzīvesvietu.

Ainārs no Kurmenes
— Protams, ka piedalīšos vēlēšanās un zinu, par kuru partiju un cilvēku balsošu. Vai deputāti kaut ko var mainīt Kurmenē? Mēģina, bet mēs taču zinām, ka deputāti ir ģimenes produkcija — diemžēl radu un draugu būšana. Kurmenei neviens neko nevar izdarīt, jo deputātu no mūsu pagasta nebūs vai būs tikai viens. Cik dzirdēts, pārvaldnieks Agris arī pēc vēlēšanām domā doties prom. Skolas nav, uz baznīcu arī trīs četri cilvēki aiziet. Palikusi pēdējā svētā lieta — Pēterdiena. Pansionāts bijušās skolas ēkā — kāpēc ne? Vecos cilvēkus nav, kur likt. Jaunie aizbraukuši pelnīt naudu, bet ko lai vecie dara?