Staburags.lv ARHĪVS

Naktī uz svētdienu ugunsgrēkā Pļaviņu novadā gāja bojā divi cilvēki (papildināts)

www.staburags.lv

2017. gada 15. maijs 10:11

584
Naktī uz svētdienu ugunsgrēkā Pļaviņu novadā gāja bojā divi cilvēki (papildināts)

Svētdien plkst. 3.49 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Pļaviņu novada Aiviekstes pagastu, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva dzīvojamā māja 120 m2 platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā divi apmēram 42 un 49 gadus veci vīrieši.

Ugunsgrēks likvidēts plkst. 8.14.

Vakar ugunsdzēsēji glābēji Latvijā devās dzēst 32 kūlas ugunsgrēkus, kuru kopējā degšanas platība bija vairāk nekā 8,1 hektārs. Tajā skaitā viens no platības ziņā lielākajiem kūlas ugunsgrēkiem bija izcēlies Jaunjelgavas novada Daudzeses pagastā, kur dega viens hektārs kūlas. Glābēji kūlu dzēsa arī Neretā.

Papildinājums

Māja atrodas Krievciemā, šosejas malā, apmēram 13 — 15 kilometru no Pļaviņu centra.  Mājā dzīvoja divi brāļi, dzimuši 1966. un 1974. gadā. Cilvēki, kuri paziņoja par ugunsgrēku, vienu brāli bija izvilkuši no mājas, bet otru ugunsdzēsēji glābēji atrada izdegušā istabā. Diemžēl Neatliekamās medicīniskās palīdzības darbinieki, kuri ieradās notikuma vietā, konstatēja abu vīriešu nāvi.

Valsts policija skaidro notikušā iemeslus. Sākts kriminālprocess, nozīmētas ekspertīzes. Valsts policijas pārstāve Ieva Sietniece skaidro, ka ekspertīzē tiks noteikts, vai ticis lietots alkohols un kādi ir ugunsgrēka cēloņi.

Pļaviņu novada sociālā dienesta vadītāja Valentīna Babre stāsta, ka piederīgie ir vērsušies sociālajā dienestā. Saskaņā ar pašvaldības saistošajiem notikumiem bēru pabalsts šādos gadījumos ir 400 eiro par katru mirušo personu. Ārkārtas situācijā, kāds ir ugunsgrēks, pašvaldība piešķir līdz 400 eiro lielu pabalstu, tomēr tā var lemt, vai pabalstu palielināt, un tas arī tikšot darīts. Māju vēl var atjaunot.