Staburags.lv ARHĪVS

Skrīveros vilciens nāvējoši notriec astoņgadīgu zēnu

Leta. www.staburags.lv

2017. gada 13. maijs 20:35

2367
Skrīveros vilciens nāvējoši notriec astoņgadīgu zēnu

Vakardien, 12. maijā, pie dzelzceļa pārbrauktuves Skrīveru novadā vilciens notriecis astoņus gadus vecu zēnu, kurš gājis bojā, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Vītola.

Zēns miris vēl pirms mediķu ierašanās.

Pēdējoreiz nelaimes gadījums Skrīveros fiksēts 2015. gada 7. aprīlī, kad Skrīveru stacijā garāmbraucošs kravas vilciens līdzi parāva jaunieti, un viņš gāja bojā.

Pēc toreiz notikušā nelaimes gadījuma Skrīveru iedzīvotāji novada domē iesniedza vēstuli, kuri bija parakstījuši 1178 iedzīvotāji. Šādu vēstuli viņi nosūtīja arī  “Latvijas dzelzceļam”, Satiksmes ministrijai un Valsts dzelzceļa tehniskajai inspekcijai.

Vēstulē bija pausts satraukums par Skrīveru iedzīvotāju drošību dzelzceļa teritorijā un pieprasīts nekavējoši risināt situāciju, lai to uzlabotu. VAS “Latvijas dzelzceļš” pēc notikušā kravas vilcienu ātrumu samazināja līdz 50 km/h, gar “salu” perona malām uzkrāsoja dzeltenas sadalošās līnijas, nodalot bīstamo zonu no platformas vidusdaļas, kas palīdz pasažieriem labāk orientēties.

Toreiz Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas birojs informēja, ka šādi gadījumi jāizmeklē dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītāja un pārvadātāja kopīgi izveidotajai komisijai un izmeklēšana jāpabeidz 35 darba dienu laikā pēc negadījuma. Arī par tikko notikušo nelaimes gadījumu tiks veikta izmeklēšana.