Staburags.lv ARHĪVS

Skrīveru vidusskolas audzēkņi mācās satiksmes drošību

Elita Brovacka

2017. gada 25. aprīlis 18:57

2427
Skrīveru vidusskolas audzēkņi mācās satiksmes drošību

Andreja Upīša Skrīveru vidusskolā 11.a klases audzēkņiem 25. aprīlī notika interaktīva nodarbība par satiksmes drošību. Šādu iespēju jaunieši ieguva, iekļūstot labāko skaitā Ceļu satiksmes drošības direkcijas un  aģentūras “Zebra” rīkotajā konkursā “Gada jaunais autovadītājs”.

Konkurss ir iespēja topošajiem autovadītājiem parādīt savas teorētiskās zināšanas satiksmes drošības jomā. Savukārt rīkotāji vēlas radīt interesi un priekšstatu par satiksmes drošību jauniešiem vecumā no 16 līdz 18 gadiem, tādējādi savlaicīgi ieaudzinot labas uzvedības kultūru uz ceļa un samazinātu jauno autovadītāju izraisīto ceļu satiksmes negadījumu skaitu.

Šī gada konkursā “Gada jaunais autovadītājs” piedalījās 75 klases no visas Latvijas, atbildot uz teorētiskajiem jautājumiem. Savukārt trīsdesmit labākās komandas, viņu vidū arī skrīverieši, balvā ieguva interaktīvu klātienes nodarbību par satiksmes drošību savā skolā.
Skrīveros nodarbību vadīja instruktori Ivars Drupa un Baiba Misēviča. Ikvienam jaunietim bija iespēja frontālās sadursmes stendā pārliecināties par drošības jostu lietošanas nepieciešamību, kā arī uzzināt par alkohola negatīvo ietekmi uz cilvēka reakcijas un koordinācijas spējām, mēģinot noiet taisni un apiet šķēršļus ar alkohola reibumu imitējošajām brillēm. Jaunieši atraktīvi iesaistījās nodarbībā un parādīja labas  teorētiskās zināšanas.

Elitas Brovackas foto