Staburags.lv ARHĪVS

Sakopj Pētermuižas skolas apkārtni un iestāda tūju

Līga Patmalniece

2017. gada 22. aprīlis 19:35

5399
Sakopj Pētermuižas skolas apkārtni un iestāda tūju

Lielajā talkā Valles pagastā talcinieki šogad sakopa Brāļu kapus, mācītājmuižas apkaimi, daudzdzīvokļu māju pagalmus, bet vislielākais talkotāju pulks - ap 40 cilvēku - devās uz Pētermuižas skolu. Palīgā nāca arī pagasta uzņēmēji, talciniekus nodrošinot gan ar traktortehniku, gan motorzāģiem un krūmgriežiem. Skolas teritorija tika attīrīta no apauguma - krūmiem un kokiem. Pētermuižas apkārtni sakopa Valles pagasta ļaudis, skolēni, vidusskolas, pagasta pārvaldes pārstāvji, kā arī Valles pagasta deju kolektīva dejotāji.

Talkotāju vidū bija trīs bijušie Pētermuižas skolas audzēkņi - 1955. gada absolvente Vizma Vaļūna, Līga Granta, kura šajā skolā mācījās gadu, un Ojārs Zvejnieks, kurš Pētermuižā mācījās septiņus gadus.

Šīgada sākumā saistībā ar dižtūjas nozāģēšanu Pētermuižas vārds izskanēja arī nacionālajā presē. Nekādu norāžu vai zīmju, ka tūja ir sasniegusi dižkoka izmērus, nebija. Nezinot koka statusu, tas nozāģēts, tīrot elektrolīniju trasi. Talkotāji netālu no nozāģētā dižkoka iestādīja jaunu tūju.

Vairāk lasiet laikraksta "Staburags" 25. aprīļa numurā.

Foto: Imants Kaziļuns