Staburags.lv ARHĪVS

Receptes Lieldienu brīvdienām

Laura Grēviņa

2017. gada 15. aprīlis 11:00

100
Receptes Lieldienu brīvdienām

Pankūkas ar zaļo biezpienu

Sastāvdaļas :

    “Dobeles dzirnavnieka” plāno pankūku maisījums bez cukura
    300g biezpiena
    3 mīksti avokado
    3 ēdamkarotes krējuma vai grieķu jogurta
    lociņi vai dīgsti
    sāls, pipari un citrona sula pēc garšas

Pagatavošana:

Pagatavo plānās pankūkas pēc norādēm uz iepakojuma. Biezpienu sablendē ar avokado un krējumu / jogurtu. Pievieno citrona sulu, sāli un piparus pēc garšas. Smērē pildījumu uz plānajām pankūkām, pārkaisi ar zaļumiem. Sarullē / saloki un pasniedz.



Pica ar puķkāpostiem un fetas sieru
Sastāvdaļas:
    “Dobeles dzirnavnieka” picas maisījums
    4 ēdamkarotes tomātu mērces
    100 g tvaicēti puķkāposti
    100 g fetas siera
    2 labas kvalitātes mednieku desiņas, sagrieztas ripiņās
    baziliks

Piezīme: no maisījuma sanāk 4 picas 20-24cm diametrā.

Pagatavošana:
Pagatavo picas mīklu pēc norādēm uz iepakojuma. Sadala četrās daļās, izrullē. Uz vienas no picām uzsmērē tomātu mērci. Liec virsū puķkāpostus, desiņas un fetas siera gabaliņus. Cep 220 grādos 15-20 minūtes. Pasniedz kopā ar svaigām bazilika lapiņām.

Ātrā riekstu – ogu kūka

Sastāvdaļas biskvītam:

  “Dobeles dzirnavnieka” ātrās kūkas maisījums
    2 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta
    1 ēdamkarote kakao

Sastāvdaļas garnējumam:
    300 ml saldā krējuma
    100 g krēmsiera
    100 g pūdercukura
    Ogas un / vai mazie zefīriņi (marshmallow)

Pagatavo kūkas mīklu pēc norādēm uz iepakojuma. Pievieno kakao un zemesriekstu sviestu. Mīklu lej ietaukotā cepamformā. Cep 180 grādos 25-30 minūtes.
Krēmu pagatavo, kamēr kūka cepas. Saputo saldo krējumu. Putošanas beigās pievieno krēmsieru un cukuru, un saputo ar mikseri visu kopā. Kūkas biskvītu sagriez uz pusēm. Sagatavoto krēmu iesmērē pa vidu un uz kūkas virsmas. Dekorē ar ogām un / vai zefīriņiem.

Labu apetīti un gardas Lieldienas!