Staburags.lv ARHĪVS

Pļaviņu ugunsdzēsēji dodas palīgā diviem kaķiem un bebram, kuri nevar izkļūt no dīķa

www.staburags.lv

2017. gada 5. aprīlis 16:17

553
Pļaviņu ugunsdzēsēji dodas palīgā diviem kaķiem un bebram, kuri nevar izkļūt no dīķa

4. aprīlī Pļaviņu ugunsdzēsēji glābēji saņēma neparastu izsaukumu — vajadzēja izglābt divus kaķus un bebru, kuri saviem spēkiem netika laukā no dīķa.

VUGD Aizkraukles daļas komandiera pienākumu izpildītājs Mihails Maškovs stāsta, ka Klintaines pagastā, pie degvielas uzpildes stacijas, izveidota mākslīgā ūdens ņemšanas vieta apmēram 50 kvadrātmetru platībā. Tai ir slīpas malas, izklātas ar plēvi. Nav zināms, kāpēc uz dīķi devās divi kaķi un bebrs, iespējams, kaķi gribēja padzerties, bet bebrs kaut ko uzbūvēt. Taču trijotne vairs nevarēja izkļūt laukā, jo dīķa malas ir slidenas un stāvas. Dīķī nebija neviena koka, kaķi atrada tikai vienu dēli, uz kura uzkāpt un patverties. Bebram kā jau peldētājam ūdens patīk, taču kļuva garlaicīgi, jo tur nebija ne koku graušanai, ne celtniecībai.

Pļaviņu ugunsdzēsējs glābējs pie kaķiem nokļuva ar glābšanas dēļa palīdzību un kustoņus izglāba, laimīgie četrkājaiņi aizskrēja, kur acis rāda. Taču bebrs uz glābšanas dēļa kāpt negribēja un saķert viņu nekādi neizdevās. Glābēji dīķī ievietoja koku, un bebrs, lai gan bailīgi, bet pa to saviem spēkiem izrāpās krastā.