Staburags.lv ARHĪVS

Kādos gadījumos nevajadzētu aizņemties ātros kredītus?

.

2017. gada 30. marts 00:00

95
Kādos gadījumos nevajadzētu aizņemties ātros kredītus?

Situācijās, kad pēkšņi ir nepieciešami papildus naudas līdzekļi, pirmais, kas nāk prātā, - tos aizņemties. Aizņemties var gan no saviem tuvākajiem radiem un draugiem, gan izmantojot kreditoru pakalpojumus. Viens no populārākajiem kreditēšanas pakalpojumiem, protams, ir bezprocentu aizdevums, kurš dod iespēju saņemt ātro aizdevumu bez komisijas maksas. Tas ir vilinošs aizdevuma veids, ar kura palīdzību ātri aizņemties un netraucēt savus radus vai paziņas ar lūgumu aizdot. Tomēr kāpēc nevajadzētu aizņemties ātros kredītus, kāpēc jācenšas no tiem izvairīties?

Neskatoties uz to, ka medijos un dažādos reklāmas kanālos ir aicinājumi aizņemties tieši ātros kredītus, sevišķi tos, kuri tiek piedāvāti bez procentiem, mēs tomēr aicināsim būt piesardzīgākiem un nesteigties ar lēmumu, izmantot tieši nebanku kreditoru pakalpojumus. Pirmkārt, šādi aizdevumi ir paredzēti cilvēkiem, kuri pietiekami nopelna, lai spētu pildīt savas saistības ar kreditoriem. Tie, kuriem nav stabils finansiālais stāvoklis, izmantot šādus pakalpojumus nevajadzētu. Ķerties pie ātrajiem kredītiem nevajag arī gadījumā, ja nav skaidrības par tuvāko nākotni un finansēm, sevišķi, ja ir kādas pazīmes par algas samazinājumu vai darba vietas apdraudējumu. No jebkuras kreditēšanas ieteicams izvairīties arī tad, ja netiek plānots ģimenes budžets, jo tādējādi cilvēks praktiski nepārvalda savas finanses un var veikt neplānotus tēriņus.

Rūpīga finanšu pārvaldīšana sākas ar ģimenes budžeta plānu, rēķinoties ar visiem ienākumiem un izdevumiem. Ja ir izstrādāts šāds rīcības plāns, kad viss ir skaidrs un paredzams, rodas iespēja veidot uzkrājumu arī nebaltajām dienām. Ja tas tiek kombinēts arī ar taupīšanu, tad ļaus izveidot finansiālo drošības garantiju, kas palīdzēs pārvarēt finansiālās grūtības, protams, atturoties no dažādu ātro kredītu ņemšanas. Pēc CredFlare aptauju datiem cilvēki, kuri ir uzsākuši budžeta plānošanu, apzināti neizmanto kreditēšanas pakalpojumus, disciplinējot sevi un ievērojot savu plānu. Jā, var gadīties, ka cilvēki paņem kredītu, jo šādi aizdevumi vismazāk var nodarīt kaitējumu, ja rūpīgi tiek pārvaldītas finanses. Nereti saka, ka šie ir bagātnieku kredīti, un tas nav tālu no patiesības, jo tikai bagāts cilvēks var atļauties pārmaksāt savu ērtību un iegribu pēc.

Esam noskaidrojuši, ka aizņemšanās nav domāta tiem, kuri sistemātiski izjūt naudas trūkumu. Šādi cilvēki nedrīkst aizņemties, un aizdot tādiem cilvēkiem arī nedrīkst. Šādus cilvēkus ir jāmotivē rūpīgāk plānot savas finanses, taupīt un meklēt iespējas labāk nopelnīt. Kredītu ņemšana nekādā veidā neatrisinās finansiālo problēmu cēloņus, tāpēc uz kreditoru pakalpojumiem nedrīkst skatīties kā uz glābiņu. Nekādā gadījumā nevajadzētu aizņemties, ja esat palicis bez darbavietas un jums nav regulāru ienākumu vai jau ir kādas citas parādsaistības, kuras apgrūtina citus maksājumus, tajā skaitā esošās parādsaistības. Atcerieties, kredīts ir nauda, kuru jūs vēl neesat nopelnījuši, un, ja jums nav ne mazākās nojausmas, kad un kur nopelnīsiet, lai atmaksātu paņemto aizdevumu, varat būt droši, ka paņemtais kredīts radīs lielas nepatikšanas. Esiet atbildīgi un plānojiet savas finanses, jums izdosies!