Staburags.lv ARHĪVS

Sērenē un Jaunjelgavā dedzina pērno zāli

www.staburags.lv

2017. gada 23. marts 09:52

136
Sērenē un Jaunjelgavā dedzina pērno zāli

Vakar, 22. martā, plkst. 15.30 tika saņemts izsaukums uz Lielo ielu Pļaviņās, kur divstāvu dzīvojamās mājas bēniņos dega sadzīves mantas 1,5m2 platībā. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 16.39 - "Staburagu" informē Ilze Dāme Birziņa, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā speciāliste.

Plkst. 16.52 tika saņemts izsaukums uz Jaunjelgavas novada Sērenes pagastu, kur dega pērnā zāle 4,5 hektāru platībā. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 17.55.

Plkst. 17.47 tika saņemts izsaukums uz Jēkabpils ielu Jaunjelgavā, kur dega pērnā zāle viena hektāra platībā. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 18.14.

 Valsts policija atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta. Ja tiek manītas personas, kuras dedzina kūlu, policija lūdz iedzīvotājus nekavējoši par to informēt, zvanot pa tālruņiem 110 vai 112.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 179. panta 4. daļu par kūlas dedzināšanu fiziskajām personām piemēro naudas sodu no 280  līdz 700 eiro. Kriminālatbildība iestājās, ja, dedzinot kūlu, aizdegusies kāda no ēkām, kā rezultātā radīti lieli zaudējumi vai ugunsgrēkā  gājis bojā cilvēks.                           

Krimināllikuma 185. panta 2. daļa paredz, ka par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu vai citādā vispārbīstamā veidā vai ja tā nodarījusi lielu materiālu zaudējumu, vai ja tās rezultātā vainīgā neuzmanības dēļ iestājusies cilvēka nāve vai izraisītas citas smagas sekas, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.