Staburags.lv ARHĪVS

1. un 2. aprīlī Skrīveros plānotas ūdenstūrisma sacensības “Dīvaja 2017”

www.staburags.lv

2017. gada 22. marts 16:31

115
1. un 2.  aprīlī Skrīveros plānotas ūdenstūrisma sacensības “Dīvaja 2017”

Plānots, ka ar tradicionālajām ūdenstūrisma sacensībām “Dīvaja 2017” Skrīveros 1. un 2. aprīlī tiks atklāts Latvijas čempionāts ūdenstūrismā.

Sacensības rīko Olaines klubs “Olaines pulciņš” kopā ar aktīvākajiem valsts ūdenstūristiem, Olaines novada Sporta centru, Skrīveru novada domi, SIA “Denvers Baltika”. Tās ir sacensības, kas orientētas uz airēšanas, orientēšanās, izdzīvošanas, tūrisma un glābšanas uz ūdens prasmju apgūšanu un pilnveidošanu, un ir interesantas arī skatītājiem. Sacensību norises vieta ir Dīvajā —  Braslas un Maizītes upes satekā.

Sacensībās var piedalīties visi interesenti. Tās parasti notiek šādās laivu klasēs: divvietīgie katamarāni, piepūšamās laivas, divvietīgās karkasa smailītes, smailes, kanoe airi, četrvietīgi piepūšami peldlīdzekļi. Programmā ir nobrauciens (sprints) no parastās starta vietas līdz pirmajam kājnieku tiltiņam pār Dīvaju, slaloms pretī dalībnieku nometnei. Braucienu skaits atkarīgs no laikapstākļiem un dalībnieku skaita. Iekļauts arī komandas brauciens ar tūrisma tehnikas elementiem (mezglu siešanu, glābšanas darbiem).