Staburags.lv ARHĪVS

Kredītlīnija – risinājums maziem un lieliem tēriņiem

.

2017. gada 14. marts 14:35

74
Kredītlīnija – risinājums maziem un lieliem tēriņiem

Lai arī arvien vairāk tiek runāts par efektīvu personīgā budžeta plānošanu, dzīve mēdz sagatavot tādus izaicinājumus, kas pārsteidz nesagatavotu. Bieži vien, lai segtu visus aktuālos izdevumus, jāķeras pie uzkrājumiem vai jāmeklē iespējas aizņemties. Viena no iespējām ir lūgt palīdzību draugiem vai radiem, taču tas ne vienmēr ir risinājums – sevišķi, ja aktuālā naudas summa ir diezgan liela. Taču visai plašas aizņemšanās iespējas pieejamas arī internetā – gan īstermiņa aizdevumi, gan patēriņa kredīti un kredītlīnija.

Visi šie aizdevuma veidi dod iespēju saņemt sev vajadzīgo naudas summu, veicot dažas darbības tiešsaistē – tam vajadzīgs arī mobilais telefons, derīga e-pasta adrese, konts kādā no Latvijā esošajām bankām un viens eiro cents reģistrācijas maksas veikšanai.

Ātrie kredīti ir labāk zināmi, taču kredītlīnija ir salīdzinoši jauns aizdevuma noformēšanas veids.

Kāpēc izvēlēties kredītlīniju?

Lai arī kredītlīnija ir viens no ātro kredītu veidiem, tomēr tā vairāk atgādina banku izsniegtās kredītkartes – iepriekš noteikta kredītlimita ietvaros kredītņēmējs var iegūt sev aktuālo naudas summu, turklāt to var saņemt visu uzreiz vai arī pa daļām. Papildu summu var saņemt pat tad, ja iepriekšējā vēl nav atdota – īpaši izdevīgi tas ir tad, ja nav skaidri zināms, cik daudz naudas ieceres īstenošanai būs nepieciešams. Pieejamais kredītlimits atkarīgs no kredītņēmēja maksātspējas.

Kredītlīnijai ir arī vairākas citas priekšrocības:

Kredītlīnijai var pieteikties internetā no jebkuras vietas, kur vien pieejams interneta pieslēgums. Atliek tikai reģistrēties un aizpildīt pieteikumu aizdevēja mājaslapā;
Kredītlīnija tiek izsniegta bez ķīlas, galvojuma un citu laikietilpīgu formalitāšu kārtošanas;

Izsniegtais aizdevums uz norādīto bankas kontu tiek pārskaitīts dažu minūšu laikā pēc lēmuma pieņemšanas.

Kādu kredītlīniju izvēlēties?

Lai arī kredītlīnija ir salīdzinoši jauna aizņemšanās iespēja, tā jau iemantojusi plašu atzinību kredītņēmēju vidū. Ņemot vērā pieaugušo popularitāti, paplašinājies arī piedāvājums, tādēļ ikviens kredītņēmējs var izvēlēties savai situācijai piemērotāko risinājumu.

Piedāvājumā neapjukt palīdzēs vairāku variantu izvērtēšana. Nozīmīgākie kritēriji, kam pievērst uzmanību, ir:
Izsniegtais kredītlimits;
Termiņš, uz kuru kredītlīnija tiek izsniegta;
Komisijas maksa;
Minimālais ikmēneša maksājums;
Citi līguma nosacījumi – piemēram, vecuma ierobežojums

Ferratum kredītlīnija – aizņemies un īsteno savas ieceres!

Izskatot iespējas, uzmanību vajadzētu pievērst arī Ferratum Bank piedāvājumam. Aizdevējs piedāvā ne tikai īstermiņa aizdevumus un patēriņa kredītus, bet arī kredītlīniju. Pastāvīgie kredītdevēja klienti var saņemt 1200 eiro, bet jaunie – 1000 eiro lielu kredītlimitu. Turklāt tie, kuri aizņemas pirmo reizi, pirmās 30 dienas kredītlīniju var izmantot bez maksas – tas nozīmē, ja pirmo izmantoto summu atdosi tuvāko trīsdesmit laikā, papildus nebūs jāmaksā nekas.
Maksimālais laika posms, uz kuru kredītlīnija tiek izsniegta, ir 60 mēneši, taču reālais atmaksas laiks, protams, atkarīgs no ikmēneša maksājumu apmēra un izlietotās kredītlimita summas.

 Tas, cik liels būs kredītlīnijas minimālais mēneša maksājums, atkarīgs no izmantotās, kā arī atmaksātās summas. Minimālais mēneša maksājums ir sākot no 20 eiro, taču ir iespēja atdot arī lielāku naudas summu, tādā veidā samazinot procentos aprēķināto un samazinot kopējās kredītlīnijas izmaksas.

Aizņemšanās nosacījumi


Gluži tāpat kā cita veida aizdevumi, arī kredītlīnija tiek izsniegta tikai tad, ja kredītņēmējs atbilst aizdevēja izvirzītajām prasībām. Ferratum Bank kredītlīnija tiek izsniegta tiem Latvijas Republikas pastāvīgajiem iedzīvotājiem, kuri ir:
Vismaz 21 gadu veci;
Ar pietiekamiem un regulāriem ienākumiem, kas ļaus atdot aizdevumu līgumā noteiktajā laikā. Jāņem arī vērā, ka tieši maksātspēja ir būtiskākais faktors, nosakot kredītlimita apmēru;
Ar pozitīvu kredītvēsturi. Ja vēlies noformēt kredītlīniju, Tavai kredītvēsturei jābūt labai – tas nozīmē, ka nedrīkst būt iepriekš nenokārtotu parādsaistību vai nokavētu kredītmaksājumu.
Lai gan kredītlīnija ir diezgan vienkāršs veids, kā vajadzības gadījumā aizņemties, jāpatur prātā, ka tās noformēšana ir atbildība, tādēļ to vajadzētu izmantot tikai tad, ja ir pārliecība, ka spēsi to atmaksāt noteiktajā laikā un pilnā apmērā. Tas pats attiecas arī uz papildu summu izņemšanu – dari to tikai tad, ja tas patiešām nepieciešams un nav citu iespēju.
Tāpat arī, lai nerastos problēmas ar kredīta atmaksu, svarīgi samērot savas vēlmes ar iespējām un aizņemties tikai tādu summu, kas vēlāk negatīvi neietekmēs Tavu finansiālo stabilitāti.

Kā pieteikties kredītlīnijai?

Ja vēlies noformēt kredītlīniju, vispirms veic reģistrāciju aizdevēja mājaslapā, norādot visu prasīto informāciju. Lai to paveiktu, vajadzīgs:
Dators un interneta pieslēgumu;
E-pasta adrese;
Mobilais telefons;
Konts kādā no Latvijā esošajām bankām
Svarīgi piebilst – lai pabeigtu reģistrāciju, nepieciešams veikt arī viena eiro centa pārskaitījumu uz aizdevēja bankas kontu. Tas nepieciešams drošības nolūkos, lai kredītdevējam rastos pārliecība par norādīto personas datu atbilstību. Tas jādara tikai vienu reizi- vēloties aizņemties atkārtoti, atliks tikai ieiet savā reģistrācijas laikā izveidotajā lietotāja profilā un pieteikties vēlamajam aizdevumam.

Kad reģistrācija veiksmīgi pabeigta, jāgaida lēmums par kredītlimita piešķiršanu. Ja tas būs apstiprinošs, nauda norādītajā bankas kontā tiks ieskaitīta jau pavisam drīz, un to varēsi tērēt pēc saviem ieskatiem.

Viss klientu ērtībām
Papildu summai pieteikties varēsi savā lietotāja profilā, turpat arī pieejama visa aktuālā informācija par aizdevumu. Ferratum Bank interneta vietnē var saņemt arī klientu servisa darbinieku atbalstu un konsultācijas, kā arī iegūt informāciju par īpašajiem piedāvājumiem un akcijām.

Kredītlīnija – mūsdienīgs risinājums maziem un lieliem tēriņiem. Noformē to atbildīgi, izvērtējot gan aizdevuma nepieciešamību, gan savu maksātspēju.