Staburags.lv ARHĪVS

Valsts konkursā klavierspēlē pļaviņietes iegūst Atzinību

Valsts konkursā klavierspēlē pļaviņietes iegūst Atzinību

15. un 18. februārī Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas Lielajā zālē notika Latvijas profesionālās ievirzes izglītības iestāžu izglītības programmas “Taustiņinstrumentu spēle – klavierspēle” audzēkņu  Valsts konkursa II kārta. Tajā piedalījās Daugavpils reģiona mūzikas skolu audzēkņi.

No Pļaviņu Mūzikas skolas šajā konkursā I grupā (1.- 3. kl. audzēkņi) piedalījās 3. klases audzēkne Renāte Jankuna (ped. Sarmīte Ambaine), bet III grupā (6. - 8. klases audzēkņi) piedalījās 7. klases audzēkne Sonora Balode (ped. Sigita Vilkaplātere) un 7. klases audzēkne Agita Cukanova (ped. Sigita Vilkaplātere).

Šajā konkursā audzēknēm bija jāatskaņo plaša programma, kurā bija jāiekļauj brīvas izvēles latviešu komponista skaņdarbs; viens vai vairāki skaņdarbi, kuri komponēti līdz 20. gs. un viens vai vairāki skaņdarbi, kuri komponēti 20. - 21. gs.

Tas prasīja lielu izturību un spēju iejusties dažādos gadsimtos, parādot savu pianistiskās tehnikas līmeni, artistiskumu, skaņdarbu satura izpratni, māksliniecisko sniegumu un skatuvisko noturību.

Tāpēc ir patiess prieks par veiksmīgu sniegumu - pēc iegūto punktu skaita  7. klases audzēknes Sonora Balode un Agita Cukanova (ped. Sigita Vilkaplātere) Valsts konkursa II kārtā ir ieguvušas Atzinību.