Staburags.lv ARHĪVS

Aknu ciroze – slimība, no kuras iespējams izvairīties

.

2017. gada 22. februāris 00:00

380
Aknu ciroze – slimība, no kuras iespējams izvairīties

Aknas, kā jau ikviens cilvēka orgāns, ieņem ļoti lielu nozīmi ķermeņa procesu regulēšanā. To galvenais uzdevums ir vielmaiņas procesu nodrošināšana, organisma attīrīšana no indīgajām vielām un žults radīšana. Taču aknu funkciju izpildi var apgrūtināt dažādas slimības, piemēram, aknu steatoze, B hepatīts un aknu ciroze.

Izplatītākās aknu slimības

Diemžēl aknu slimības ir ļoti izplatītas gan Latvijā, gan citviet pasaulē. Dažas no zināmākajām aknu slimībām ir aknu steatoze, kā arī C, A un B hepatīts. Taču sevišķi smaga ir aknu ciroze, kas rodas, ja ir C vai B hepatīts, kā arī alkohola hepatīts netiek efektīvi ārstēts.
Aknu ciroze neļauj aknām veikt to galveno funkciju – aizsargāt organismu no kaitīgajiem vielmaiņas produktiem. Turklāt aknu ciroze, līdzīgi pārējām aknu slimībām, ir ļoti viltīga – sākotnēji nav jūtami nekādi izteikti simptomi, taču, kad tie parādās (nogurums, vemšana, sāpes vēdera rajonā, slikta dūša), slimība nereti jau ir vēlīnā stadijā, tādējādi atveseļošanos padarot ilgāku un sarežģītāku.

Kādi ir galvenie draudi aknu veselībai?
Ne velti radies teiciens “Veselā miesā – vesels gars” – lai mēs justos labi, svarīgi parūpēties par ķermeņa veselību, tostarp – aknām. Kas negatīvi ietekmē aknu veselību?

Treknu un sāļu produktu pārmērīga lietošana;
alkohola lietošana;
nepietiekama fiziskā slodze;
medikamentu lietošana.

Lai aknas justos labi, iespēju robežās izvairies no augstāk minētajiem ieradumiem, kā arī regulāri (vismaz reizi gadā) veic analīzes, lai pārliecinātos, ka ar aknu veselību viss ir kārtībā. Ja no visiem potenciālajiem draudiem izvairīties nav iespējams, aknām nepieciešama palīdzība no malas, un to spēj sniegt silimarīns – viela, kas uzlabo aknu aizsardzības un atjaunošanas funkcijas. Silimarīns atrodams mārdadzī, un no šī auga tiek izgatavots preparāts “Lagosa”.

“Lagosa”– dabīgs līdzeklis aknu stiprināšanai
“Lagosa” ir preparāts, kas veidots no mārdadža augļu sausā ekstrakta. Mārdadzis ir jau izsenis zināms augs, kas tiek izmantots nu jau vairākus gadu tūkstošus, un savu aktualitāti tas nav zaudējis joprojām. Pateicoties mārdadzī esošajam silimarīnam, tas palīdz aizsargāt aknas no nevēlamu vielu ietekmes, kā arī veicina aknu šūnu reģenerāciju un uzlabo organisma vispārējo veselību.

Meklē līdzekli, kas palīdz aknu veselībai? Iegādājies “Lagosa” – dabīgu preparātu, kas izgatavots no mārdadža augļu ekstrakta! Tomēr neaizmirsti, ka uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.