Staburags.lv ARHĪVS

Daudzeses pagastā nodeg māja

www.staburags.lv

2017. gada 20. februāris 12:27

520
Daudzeses pagastā nodeg māja

Sestdien, 19. februārī, pulksten 5.45 tika saņemts izsaukums uz Jaunjelgavas novada Daudzeses pagastu, kur dega vienstāva dzīvojamā mājā 120 kvadrātmetru platībā un saimniecības ēka ar kokmateriāliem 200 kvadrātmetru platībā. Uz notikuma vietu izbrauca divas ugunsdzēsēju glābēju ekipāžas no Aizkraukles un viena no Jaunjelgavas. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Aizkraukles daļas komandieris Guntars Laukazīle stāsta, ka izsaukums ir saņemts novēloti, jo, ierodoties glābējiem, māja jau bija nodegusi, tur gruzdēja vien ogles. Tobrīd vēl dega jau iebrukušās saimniecības ēkas jumta konstrukcijas. Ūdeni glābēji ņēma no tuvējā dīķa. “Bija atbraukusi arī mājas saimniece, viņa stāstīja, ka dzīvojamā ēka, kā arī saimniecības ēka tikusi izmantota vasarā, un tajā nevienam nevajadzētu būt. Saimniecības ēkā sadega brusas, latas un citi kokmateriāli,” viņš stāsta.

Ugunsgrēks tika likvidēts pulksten 11.54.

16. februārī pulksten 8.32 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Pļaviņu novada Aiviekstes pagastu, Krievciemu, kur vienstāva dzīvojamās mājas virtuvē pie dūmvada gruzdēja starpstāvu pārsegums viena kvadrātmetra platībā. Mājas saimnieki gruzdošo vietu centās saliet ar ūdeni. Ieradās Pļaviņu un Jēkabpils ekipāžas, glābēji uzlauza konstrukcijas un bīstamo vietu salēja ar ūdeni. Ugunsgrēks likvidēts pulksten 9.44.

16. februārī pulksten 17.05 tika saņemts izsaukums uz Pļaviņu novada Klintaines pagastu, kur dega pirts ārsiena un jumts 20 kvadrātmetru platībā. Pie pirts bija piebūvēts malkas šķūnis, un ugunsgrēks sākās tajā. Pļaviņu un Aizkraukles ugunsdzēsēji glābēji ūdeni ņēma no tuvējā dīķa un ugunsgrēku likvidēja pulksten  19.51.