Staburags.lv ARHĪVS

No nosalšanas izglābj Daugavā uz ledus guļošu vīrieti

Guna Mikasenoka

2017. gada 16. februāris 15:24

542
No nosalšanas izglābj Daugavā uz ledus guļošu vīrieti

Trešdien, 15. februārī, pulksten 17.34 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki saņēma izsaukumu uz Draudzības krastmalu Aizkrauklē, kur apmēram 30 metru no krasta uz ledus atradās vīrietis.

Izmantojot glābšanas dēli, glābēji nokļuva līdz vīrietim un nogādāja viņu krastā. VUGD Aizkraukles daļas komandieris Guntars Laukazīle informē, ka par vīrieti paziņoja garāmgājējs, kurš gar Daugavas krastu pastaigājās ar suni. Starp vīrieti un krastu bija apmēram piecus metrus plata un pusotru metru gara ūdens josla. Ja paietu uz priekšu kādus 100 metrus pa ledu, viņš būtu pats nokļuvis krastā, taču vīrietis bija alkohola reibumā un nevarēja pakustēties, kur nu vēl pats piecelties. “Tobrīd satumsa. Ja garāmgājējs nebūtu mūs izsaucis, visticamāk, vīrietis nosaltu. Mēs viņu nodevām mediķu rokās,” stāsta Guntars Laukazīle.

Vīrietis ar policijas pārstāvjiem un mediķiem neko daudz runāt negribēja, viņiem izdevies noskaidrot vien to, ka 46 gadus vecais vīrietis uz ledus bija gulējis apmēram stundu. Viņa ķermeņa temperatūra bija zemāka nekā vajadzētu būt, taču viņš ne par ko nesūdzējās. Ar vieglas pakāpes atdzišanu vīrietis nogādāts slimnīcā.