Staburags.lv ARHĪVS

Daugavā no atlūzuša ledus gabala noceļ makšķernieku

Guna Mikasenoka

2017. gada 10. februāris 11:29

512
Daugavā no atlūzuša ledus gabala noceļ makšķernieku

Vakar, 9. februārī, ugunsdzēsēji glābēji Jaunjelgavas novadā no atlūzuša ledus gabala Daugavas upē, piepeldot pie tā ar laivu, nocēla apmēram 65 gadus vecu vīrieti un nogādāja krastā.

VUGD Aizkraukles daļas komandieris Guntars Laukazīle informē, ka izsaukums saņemts pulksten  12.22, sešu minūšu laikā ieradās Jaunjelgavas posteņa ugunsdzēsēji glābēji ar metāla laivu. Vīrietis kopā ar citiem bija makšķerējis upes līcī, taču, svārstoties ūdens līmenim, ledus gabals atlūza un tika nests projām. Citi makšķernieki to pamanīja un izsauca glābējus. Pēc apmēram pusstundas makšķernieks bija drošībā glābēju laivā. Viņu apskatīja arī neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķi, tomēr vīrietim nekas nekaitēja. 

Plkst. 18.04 tika saņemts izsaukums uz Daugavas ielu Pļaviņās, kur vienstāva dzīvojamajā mājā notika propāna gāzes noplūde no gāzes balona. Izbrauca Pļaviņu un Jēkabpils ugunsdzēsēji glābēji. Gāzes balons tika iznests no mājas ar visu gāzes plīti un telpas izvēdinātas. Guntars Laukazīle stāsta, ka tajā dienā gāzes balons ticis pievienots gāzes plītij, taču tehnisku nepilnību dēļ radās gāzes noplūde. Pēc sazināšanās ieradās firmas pārstāvji un gāzes balonu nomainīja ar citu.

Plkst. 20.40 tika saņemts izsaukums uz Smilšu ielu Jaunjelgavā, kur divstāvu dzīvojamās mājas sildmūra dūmvadā dega sodrēji viena kvadrātmetra platībā. Izbrauca Jaunjelgavas un Aizkraukles ekipāžas. Glābēji pagaidīja, kamēr sodrēji izdeg, un plkst. 21.27 devās projām.