Staburags.lv ARHĪVS

Koknesē nodeg divas mājas, Pļaviņās — šķūnis (papildināts par bojāgājušā un cietušā vecumu)

www.staburags.lv

2017. gada 6. februāris 17:04

5972
Koknesē nodeg divas mājas, Pļaviņās  — šķūnis (papildināts par bojāgājušā un cietušā vecumu)

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Aizkraukles daļas komandieris Guntars Laukazīle informē, ka sestdien, 4. februārī, pulksten 6.33 ugunsdzēsēji glābēji no Aizkraukles ar divām automašīnām, kā arī Jaunjelgavas un Pļaviņu ekipāžas devās uz 1905. gada ielu Koknesē, kur dega dzīvojamā māja.

Ierodoties viņi ieraudzīja, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu mājas jumts un mansarda stāvs 170 kvadrātmetru platībā. Lielu piedūmojumu radīja degošais starpstāvu pārseguma un starpsienu skaidu siltinājums. No ēkas pašu spēkiem bija izkļuvuši četri cilvēki.

Ugunsdzēsēji glābēji 50 metru attālumā esošajā dīķī ar motorzāģi izzāģēja ledu un līdz mājai izvilka maģistrālo šļūteņu līniju. Dzēšanas darbu gaitā tika atrasts apmēram 50 gadu vecs bojā gājis vīrietis.

Ugunsgrēks tika likvidēts pulksten 12.44, taču vakarā, ap pulksten 19.10, tika saņemts izsaukums uz šo pašu māju, kur mansarda stāvā gruzdēja starpstāvu pārsegums viena kvadrātmetra platībā. Gruzdēšana pilnībā tika likvidēta pēc apmēram pusotras stundas.

Svētdien, 5. februārī, pulksten 12.35 VUGD atkal saņēma izsaukumu uz Koknesi, tikai citu vietu — Vērenes ielā ugunsgrēks bija izcēlies vienstāva dzīvojamajā mājā. Kad ugunsdzēsēji glābēji ieradās, ēka dega ar atklātu liesmu 90 kvadrātmetru platībā.
Glābēji no Aizkraukles un Pļaviņām ūdeni ņēma no 20 metru attālumā esošā dīķa. Ugunsgrēkā cieta apmēram 55 gadus vecs vīrietis, kurš bija guvis apdegumus un pirms VUGD ierašanās nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Pļaviņās, Skolas ielā,2. februāra pēcpusdienā dega šķūnis 36 kvadrātmetru platībā. Ieradās glābēji no Pļaviņām un Jēkabpils, ūdeni viņi ņēma no pilsētas hidranta.

Vairāk lasiet “Staburaga” 7. februāra numurā.

Papildinājums 7. februārī — ziņo policija

4. februārī Koknesē, 1905. gada ielā, atrasts 1966. gadā dzimuša vīrieša līķis. Ugunsgrēka izcelšanās iemesls tiek noskaidrots. Sākts kriminālprocess, nozīmēta tiesu medicīnas ekspertīze.

5. februārī Koknesē, Vērenes ielā, vienstāva dzīvojamās mājas ugunsgrēkā 1952. gadā dzimis vīrietis guva ķermeņa apdegumus. Sākts kriminālprocess.