Staburags.lv ARHĪVS

Skrīveros atkal aizdegas tā pati māja, tikai citā vietā; nedēļas nogalē uz Skrīveriem trīs izsaukumi

www.staburags.lv

2017. gada 9. janvāris 17:05

1822
Skrīveros atkal aizdegas tā pati māja, tikai citā vietā; nedēļas nogalē uz Skrīveriem trīs izsaukumi

8. janvārī ap pulksten 21.30 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Skrīveriem, Daugavas ielu 101, kur dega divstāvu koka ēkas starpstāvu pārsegums viena kvadrātmetra platībā.

Izbrauca divas Aizkraukles ekipāžas. Gruzdēšana bija sākusies grīdā zem otrā stāva kamīna. Ar motorzāģi glābēji izzāģēja degšanas vietu un salēja ar ūdeni. Nesen, 25. novembrī, šajā ēkā jau bija ugunsgrēks, tikai citā vietā. Toreiz daļa dzīvokļu tā bija pielieti ar ūdeni, ka tajos vairs nevarēja dzīvot. Šoreiz ugunsnelaimes likvidēšanas sekas nav tik lielas, cilvēki dzīvoklī var turpināt dzīvot.

6. janvārī ap pulksten 14 Skrīveros, Daugavas ielā 97, veikala “top!” pagrabstāvā, kur izvietota katlumāja, līdzās sadales skapim dega elektrības vadi 0,5 kvadrātmetru platībā. Uz notikuma vietu izbrauca divas Aizkraukles ekipāžas. Pa to laiku pircēji bija evakuēti un elektriķis bija atslēdzis elektrību, līdz ar to degšanas process tika pārtraukts. Vadi bija sakusuši.

6. janvārī pulksten 18.20 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz kādu divstāvu privātmāju Skrīveros, kur gruzdēja starpstāvu pārsegums divu kvadrātmetru platībā, pie dūmvada pieguļošais skaidru siltinājums un arī nesošās brusas. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Aizkraukles daļas komandieris Guntars Laukazīle “Staburagu” informē, ka notikuma vietā ieradās divas Aizkraukles ekipāžas. Ugunsdzēsēji glābēji ar motorzāģi izzāģēja vietu ap dūmvadu un ar ūdeni salēja gruzdošo platību. Ugunsnelaime likvidēta ap pusdeviņiem vakarā.

8. janvārī ap vieniem naktī Pļaviņu un Aizkraukles ugunsdzēsēji izbrauca uz Klintaines pagastu, kur dega guļbūves pirts 36 kvadrātmetru platībā. Diemžēl pirts pilnībā nodega.

8. janvārī ap 14.30 Kokneses pagastā gruzdēja kokzāģētavas “Sinda&VR” dūmvada siltinājums. “Dūmvada ierīkošanai bijis izvēlēts neatbilstošs materiāls, tādēļ, intensīvi kurinot, sākās gruzdēšana,” skaidro Guntars Laukazīle. Izbrauca Aizkraukles un Pļaviņu ekipāžas. Ugunsdzēsēji glābēji dūmvadu salēja ar ūdeni un gruzdēšanu apturēja.