Staburags.lv ARHĪVS

Ziemassvētku vecīša maisā – dāvanu kartes!

.

2016. gada 6. decembris 13:50

93
Ziemassvētku vecīša maisā – dāvanu kartes!

Tā, izvēlamies atbilstošu iesaiņojamo papīru, pielāgojam nopirkto dāvanu, lai tā veiksmīgi atrodas uz papīra, sākam saiņot – viena puse, otra, pieturam, salīmējam. Pieturam un salīmējam vēlreiz. Stūris kaut kā nesanāca tāds, kā gribējās. Pārlīmējam vēlreiz, vēlreiz…. Nu vēl vienu reizīti. Teju gatavs, sagriežam dāvanu kājām gaisā – izvēlamies pušķi. Nē, līmējamu nē, lentītes veidojam paši. Uzskrullējam ar šķērēm, pielāgojam, mēģinām pielīmēt mūsu neparasto, tomēr oriģinālo un skaisto pušķi (vismaz pāris reizes mēģinām). Viss – iesaiņots, dāvana gatava un liekama zem egles! Varbūt tomēr vajadzēja izvēlēties dāvanu maisiņu?...

Protams, visus šādas situācijas nepiemeklē – citiem ļoti labi padodas dāvanu iesaiņošana, daži izvēlas dāvanas iesaiņot turpat veikalā, daži patiešām laikus izvēlas dāvanu maisiņu (šauboties par savām saiņotāja spējām). Tomēr ir ļaudis, kas par to nav jāsatraucas vispār – skaista aploksnīte, pušķis, bante un lente – dāvana viegli ieliekama kabatā un priecīgi smaidot dodamies ciemos!

Kas aploksnītē – apsveikums, nauda, kartīte? Nē, pavisam vienkārši – rūpīgi izvēlēta, pārdomāta un neparasta dāvanu karte, kas saņēmējam piedāvās kādu jaunu, interesantu aktivitāti, kurā iespējams iegūt nebijušu pieredzi, sajūtas, atmiņas un atcerēties šo dāvanu vēl ilgi pēc tam, kad svētki jau pagājuši!

Dāvanu kartes kā svētku dāvanas kļūst arvien populārākas. Tas gan nenozīmē, ka obligāti jāseko tikai tam, kas ir populārs un jāizvēlas dāvanu kartes vien tāpēc – populāri, tātad labi. Nebūt nē! Tomēr dāvanu karte var būt lieliska dāvana kādam, kuram vēlamies uzdāvināt īpašu pārsteigumu, sajūtas, piedzīvojumu – kaut ko tādu, ko pēc svētkiem neieliks plauktā un neaizmirsīs, līdz pavasara tīrīšanā nepaņems rokās un sāks domāt: “Bet kurš tad man šo te dāvināja?”

Dāvanu karte kā ideja, ko dāvināt svētkos

Dāvanu karte kā ideja, ko dāvināt svētkos, noteikti nav slikta. Viena no iespējām – dāvināt “atvērto” dāvanu karti kādā veikalā – skaidri zinām, kas cilvēkam patiks un būs vajadzīgs, tomēr nezinām kā izvēlēties konkrētu lietu – dāvanu karte būs īstā izvēle, atstājot lēmumu par konkrēto pirkumu paša dāvanas saņēmēja rokās. Tomēr daudz oriģinālās un interesantākas dāvanu iespējas piedāvā tās dāvanu kartes, kur saņēmjs var izbaudīt kādu izklaidi, notikumu, pasākumu, atpūtu un tā tālāk. Piemēram, arī biļetes uz koncertu vai izrādi ir laba dāvana, tomēr tur norādīts konkrēts datums – ja nu dāvanas saņēmējs šajā datumā nekādi netiek apmeklēt pasākumu? Dāvana vējā. Arī teātrī iespējams iegādāties dāvanu karti, nodrošinot iespēju pašam dāvanas saņēmējam izvēlēties izrādi un laiku, kad vēlas teātri apmeklēt. Turklāt, dāvanu kartēm ir ilgāks termiņš – pēc iegādāšanās to var izmantot vairāku mēnešu laikā, tas nozīmē – pašam dāvanas saņēmējam ir iespēja organizēt savu laiku – kad vēlas doties konkrētajā piedzīvojumā, kas uzdāvināts, izbrīvējot nedēļas nogali vai dienu, lai izbaudītu savu dāvanu!

Lai gan dāvanu karte ir neliela – pieminētā elegantā aploksnīte – dāvināšanu varam padarīt jautrāku, dāvanu karti noslēpjot un ļaujot pēc dažādām norādēm dāvanas saņēmējam to atrast. Var spēlēties ar sev zināmo triku – dažāda izmēra un lieluma dāvanu kastītes. Var izmantot arī hēlija balonus, pie kuriem piesiet dāvanu karti, ļaujot tai lidināties telpā – tieši pie dāvanas saņēmēja. Katrā gadījumā – iespēju, kā oriģināli pasniegt dāvanu karti, ir diezgan daudz – vien mazliet jāpadomā.

Ja vēlamies iebilst, ka dāvanu karte ir tāda bezpersoniska dāvana – kļūdāmies! Izvēloties to, ko dāvināsim (tajā skaitā dāvanu karti), pievienojam izvēles procesam ļoti rūpīgu domāšanas procesu. Kas konkrētajam cilvēkam patiks, iespaidos visvairāk, ko viņš izbaudīs. Nedāvināsim taču cilvēkam, kas neprot peldēt, ūdens aktivitāšu dāvanu karti. Savukārt kādam, kam netīk dejošana, nedāvināsim dāvanu karti uz tango nodarbībām! Respektīvi, izvēloties dāvanu karti, kurā iekļauts kāds piedzīvojums, pasākums vai notikums, rūpīgi izvēlamies, kas saņēmējam visvairāk patiks, ko viņš vēlas piedzīvot un kas raisīs vispatīkamākās sajūtas. Arī izvēloties tādu dāvanu kā dāvanu karte, ir rūpīgi jāieklausās cilvēkos, lai spējam izvēlēties pareizo un atbilstošo notikumu, ko uzdāvināt. Jāieklausās hobijos, interesēs, sapņos un vēlmēs, tad zināsim – ko cilvēks īsti grib svētkos saņemt. Dāvanu kartes izvēle nav “šaušana tumsā uz labu laimi”, cerot, ka gan jau kaut kā un kaut kad saņēmējs dāvanu izmantos – tā ir rūpīga un pārdomāta izvēle.