Staburags.lv ARHĪVS

Skrīveros izceļas ugunsgrēks (papildināts)

www.staburags.lv

2016. gada 25. novembris 20:11

2969
Skrīveros izceļas ugunsgrēks (papildināts)

"Šodien izcēlies liels ugunsgrēks Skrīveru centrā blakus veikalam "top!". Pirms pusstundas vēl notika dzēšanas darbi. Vizuāli novērtējot, puse mājas būs neapdzīvojama. Pagaidām man nav nekādas oficiālas informācijas, cik iepazinos ar informāciju internetā, neviens nav cietis. Pašvaldībai otrajā stāvā ir viens sociālais dzīvoklis," savā Facebook profilā apmēram pirms stundas rakstīja Deniss Vigovskis. Viņš ir publicējis arī paša uzņemtu foto.

VUGD Aizkraukles daļas komandieris Guntars Laukazīle informē, ka Skrīveros deg dzīvojamā māja, un notikuma vietā strādā ugunsdzēsēji glābēji.

Papildināts 26. novembrī

"Ugunsgrēks divstāvu dzīvojamajā koka mājā Skrīveros, Daugavas ielā 101, izcēlās 25. novembrī ap pulksten 13," stāsta VUGD Aizkraukles daļas komandieris Guntars Laukazīle. "Ugunsgrēka vietā "Sadales tīkla" darbinieki atslēdza elektrību, valsts policijas darbinieki regulēja satiksmi, dežurēja mediķi, strādāja četras VUGD ekipāžas — divas no Aizkraukles, pa vienai no Jaunjelgavas un Ķeipenes. Dzēšanas darbus apgrūtināja tas, ka starpstāvu pārsegums  un starpsienas bija siltinātas ar zāģu skaidām, un uguns vispirms izplatījās slēgtā platībā. Uguns liesmas bija nokļuvušas līdz pat jumtam. Ugunsdzēsēji glābēji uzlauza jumta konstrukcijas, lai piekļūtu degošajām vietām. Tā kā mājā bija malkas apkure, iespējams, ugunsgrēks izcēlies apkures ierīču bojājuma vai neuzmanīgas rīcības ar uguni dēļ. Notikuma vietā bija ieradušies arī Skrīveru novada domes pārstāvji. Ugunsgrēks tika likvidēts pulksten 24."

Kopumā ugunsgrēks bija izplatījies 140 kvadrātmetru platībā.