Staburags.lv ARHĪVS

Pļaviņu ģimnāzijā meklē Latvijas un vietējos dārgumus

Sandra Pumpure

2016. gada 18. oktobris 09:20

109
Pļaviņu ģimnāzijā meklē Latvijas un vietējos dārgumus

Aizvadītajā piektdienā, 14. oktobrī, apritēja 25 gadi, kopš Latvija oficiāli uzņemta Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijā (UNESCO). Saistībā ar to no 10. līdz 16. oktobrim Latvijā norisinājās šim notikumam veltīti pasākumi. Aktivitātēs iesaistījās arī Pļaviņu novada ģimnāzija, kas ir viena no UNESCO Asociēto skolu projekta dalībniecēm.

UNESCO nedēļa Latvijā notiek katru gadu, un šoreiz tās pamattēma bija Latvijas cildināšana pasaulē. Mērķis bija meklēt UNESCO sarakstos un reģistros iekļauto 14 Latvijas vērtību līdzību ar citiem pasaulē pazīstamiem objektiem, veidot individuālo “Mantojuma skapi”, rīkot stāstu un sarunu vakarus ar pazīstamiem cilvēkiem, kuri gatavi dalīties savā pieredzē par saviem sasniegumiem, aicināt uz diskusiju par vietējo vērtību izcelšanu.
Aktīvi iesaistījās arī Pļaviņu novada ģimnāzija, un dažādi pasākumi notiek jau no mācību gada sākuma. Skolēni piedalījušies “Zinātnieku naktī”, starptautiskajā fotokonkursā, kas veltīts biškopībai, kā arī akcijā “Pasaules lielākā mācību stunda”. Tā kā 2016. gads Latvijā paiet Jaņa Rozentāla zīmē, UNESCO iekļāvusi mākslinieka jubileju svinamo dienu kalendārā. Saistībā ar to pļaviņieši ar saviem darbiem piedalījās kalendāra veidošanas konkursā, kurā dalībniekus aicināja atveidot J. Rozentāla un viņa laikabiedru gleznas ar fotogrāfijas palīdzību. Par darbiem varēja balsot, un 12 labākos iekļaus UNESCO 2017. gada kalendāra “Solis gleznā” noformējumā.
UNESCO Asociēto skolu projekta koordinatore Pļaviņu novada ģimnāzijā Ilze Seipule pastāstīja, ka šai nedēļai bija pievērsta īpaša uzmanība.

Visu rakstu lasiet "Staburaga" 18. oktobra numurā vai e versijā šeit.