Staburags.lv ARHĪVS

29. oktobrī Vecumnieku novada rudens kauss spiningošanā tautas klasē

www.staburags.lv

2016. gada 17. oktobris 16:56

219
29. oktobrī Vecumnieku novada rudens kauss spiningošanā tautas klasē

Lai popularizētu neolimpisko sporta veidu attīstību Vecumnieku novadā,  Vecumnieku novada dome sadarbībā ar biedrību “Carp Team Latvia”, biedrību „MB Carp Collection Latvia” un lauku tūrisma un atpūtas parku “Makšķernieku paradīze” 2016. gada 29. oktobrī rīko jau par tradīciju kļuvušās sacensības spiningošanā tautas klasē — “Staburagu” informē sacensību organizatoru pārstāvis Agris Rāgs.

Sacensības notiks Vecumnieku novada Valles pagastā esošajā lauku tūrisma un atpūtas parka „Makšķernieku paradīze” ūdenskrātuvē. Sacensību sākums — plkst. 08:00 (ierašanās sacensību vietā no plkst. 07:00 līdz 07:45 ). Pēc sacensībām — no plkst. 13:00. — „Paradīzes” zupas baudīšana un uzvarētāju apbalvošana.

Reģistrēties dalībai sacensībām var:
- aizpildot pieteikuma anketu dalībai sacensībās;
- reģistrējoties lauku tūrisma un atpūtas parka “Makšķernieku paradīze” veikalā;
- sūtot pieteikumu uz e-pastu: burtukalps@inbox.lv.

Reģistrējoties sacensībām, OBLIGĀTI jānorāda dalībnieka vārds, uzvārds, tālruņa numurs un e-pasta adrese. Kā reģistrācijas apliecinājumu katrs saņems apstiprinājumu savā e-pastā. 

Dalībnieku skaits ir ierobežots ūdenskrātuves specifikas dēļ (maksimāli — 60 dalībnieki). Tiklīdz būs sasniegts maksimālais dalībnieku skaits, reģistrācija tiks pārtraukta, informācija tiks ievietota www.vecumnieki.lv un  www.makskerniekuparadize.lv mājaslapās.

Sacensību noteikumi:
- sacensībās piedalās makšķernieki bez pieredzes un vecuma ierobežojuma (bērni līdz 12 gadu vecumam drīkst makšķerēt tikai pieaugušā klātbūtnē);
- dalības maksa sacensībās – 5 (pieci) eiro  no dalībnieka, kas jāiemaksā sacensību dienā (pirms sacensībām) reģistrējoties.
- 1. grupas invalīdi (uzrādot attiecīgos dokumentus) tiek atbrīvoti no dalības naudas;
- spiningošana notiek no krasta, neiebrienot ūdenī;
- ūdenskrātuve sadalīta 4 (četrās) spiningošanas zonās. Katra zona tiek sadalīta sektoros proporcionāli reģistrēto dalībnieku skaitam. Katras zonas apzvejošanas laikā (1 stunda) dalībnieki mainās ar sektoriem zonas robežās pēc noteikta laika posma, kurš tiks paziņots pirms sacensību sākuma (laiks atkarīgs no dalībnieku skaita). Par zonu un sektoru savlaicīgu nomaiņu atbildīgi ir paši dalībnieki. Zonu tiesneši kontrolē sektoru un zonu nomaiņas secību un laiku. Pēc otrās zonu nomaiņas ir tējas pauze;
- spiningošanas zonas tiek izlozētas pirms sacensību sākuma pēc reģistrēšanās;
- vienlaicīgi drīkst lietot ne vairāk kā vienu spiningu;
- drīkst izmantot spiningošanā spiningu, kurš aprīkots tikai ar mākslīgo ēsmas imitāciju;
- ieskaitīti tiek noķertie asari, zandarti, stores, līdakas un sami. Noķertos zandartus, asarus un stores tiesneši izmēra un atlaiž ūdenskrātuvē sacensību laikā. Līdakas un sami tiek izmērīti un dalībnieks tos drīkst paturēt (dalībnieks ir atbildīgs par paturamās zivs uzglabāšanu, nododot to glabāšanā zonas tiesnesim) . Pārējās zivis pēc nomērīšanas saudzīgi jāatlaiž ūdenskrātuvē. Par noķerto zivju izmēriem tiek veikts ieraksts dalībnieka un tiesnešu protokolos.

Aizliegumi sacensību laikā:
- iebrist ūdenī;
- izmantot dabīgo ēsmu spiningošanā;
- pamest sacensības bez tiesneša atļaujas;
- lietot spirtotus dzērienus un alkohola reibumā atrasties sektoros un sacensību rajonā;
- saņemt un nodot zivis no citiem dalībniekiem un skatītājiem;
- līdz sacensību beigām noņemt mietiņus, kas apzīmē zonas un sektorus.

Uzvarētāju noteikšana un balvu fonds:
- apbalvo 3 veiksmīgākos dalībniekus pēc kopējā noķerto zivju garuma (uzvarētāji tiks apbalvoti ar medaļām, diplomiem un piemiņas balvām), būs arī speciālbalva par sacensību laikā noķerto garāko zivi.

Ne asakas!