Staburags.lv ARHĪVS

Kā ātrāk nomaksāt studiju kredītu?

.

2016. gada 13. oktobris 00:00

132
Kā ātrāk nomaksāt studiju kredītu?

Liela daļa cilvēku ik mēnesi ir spiesti veikt kredītmaksājumus par savu studiju kredītu, kas savulaik tika paņemts studēšanai augstskolā. Neskatoties uz to, ka studijas augstskolā jau sen kā beigušās, studiju kredīts vēl aizvien liek par sevi manīt, jo, kā zināms, tā atmaksa sākas tikai pēc augstskolas absolvēšanas. Arī tad, ja augstskola tomēr netiek absolvēta vai studijas kādu iemeslu dēļ tiek pamestas, studiju kredīts ir jāatmaksā. Kā zināms, jebkurš aizdevums, vienalga, vai tas ir studiju kredīts vai ātrais kredīts internetā (onlain sesxebi), ir jāatmaksā, pretējā gadījumā papildus kredītprocentiem var nākties maksāt arī soda procentus, kas nudien nebūtu vēlams.

Lai vai kā, studiju kredīts, tieši tāpat kā jebkurš cits kredīts, ir jācenšas ne vien atmaksāt, bet arī atmaksāt pēc iespējas ātrāk. Ar studiju kredīta atmaksu nevajadzētu vilcināties, jo, pirmkārt, jo ilgāk kredīts tiek atmaksāts, jo vairāk tiek samaksāts procentu maksājumos, un, otrkārt, pieaugušo dzīvē, kas sākas uzreiz pēc augstskolas absolvēšanas, rodas daudzi citi izdevumi. Līdz ar citiem izdevumiem, no kuriem ikdienā nav iespējams izvairīties, studiju kredīta atmaksa var sagādāt galvassāpes. Tā kā studiju kredīts ir viens no tiem izdevumiem, no kuriem ir iespējams atbrīvoties, tas pavisam noteikti ir jāmēģina izdarīt. Ņemot vērā to, ka jūs neesat vienīgie, kuri saskaras ar šādu problēmu, laika gaitā ir izkristalizējušies ieteikumi, kuru ievērošana var atbrīvot jūs no kredītsaistībām un finansiālā sloga kopumā. Kā to izdarīt pēc iespējas ātrāk? Turpiniet lasīt un uzziniet!

Refinansējiet un konsolidējiet savus kredītus
Refinansēšana un konsolidēšana, iespējams, ir jums nepazīstami termini. Refinansēšana jeb pārkreditēšana ir kredītsaistību pārstrukturēšana, kas visbiežāk ir saistīta ar kredītdevēja maiņu, lai iegūtu izdevīgākus kredīta atmaksas nosacījumus. Konsolidēšana, savukārt, ir kredītu apvienošana, kur vairāki mazāki aizdevumi ar augstām procentu likmēm tiek apvienoti vienā lielākā aizdevumā ar zemāku procentu likmi. Abas šīs opcijas palīdz atmaksāt aizdevumu ātrāk, tādējādi arī ietaupot kredītņēmēja naudu.

Atmaksājiet savu studiju kredītu ar kredītkarti

Šķiet absurdi veikt studiju kredīta atmaksu, izmantojot kredītkarti, kas faktiski arī ir kredīts, bet tā ir iespējams gūt dažādus labumus, piemēram, daļēju finanšu līdzekļu atmaksu, ko iespējams izmantot, piemēram, ceļošanai vai kādiem citiem mērķiem, ko paredzējusi kredītkaršu kompānija. Izmantojiet šo stratēģiju tikai tādā gadījumā, kad daļēja finanšu līdzekļu atmaksa ir garantēta un kad jūs esat spējīgi ik mēnesi pilnībā atmaksāt ar kredītkarti iztērēto naudas summu, pretējā gadījumā jūs dabūsit maksāt soda procentus, kas var būt lielāki par labumiem, kurus iespējams gūt no kredītkartes lietošanas.

Veiciet papildus kredītmaksājumus

Veicot vairāk kredītmaksājumus nekā noteikts, jūs saīsināt kredīta atmaksas laiku, kas ļauj jums ietaupīt naudu uz procentu maksājumu rēķina. Kā zināms, jo ātrāk kredīts tiek atmaksāts, jo izdevīgāks tas ir, tādēļ, ja vien iespējams, ir svarīgi veikt papildus kredītmaksājumus, kas ievērojami saīsina jūsu ceļu uz finansiāli neatkarīgu dzīvi. Tas attiecas uz ikvienu aizdevumu, neatkarīgi no tā, vai tas ir ātrais kredīts, kas Gruzijā tiek saukts par swrafi sesxi, vai hipotekārais kredīts.

Izvirziet mērķi un pieturieties pie tā
Ir ārkārtīgi svarīgi izveidot budžeta plānu, kas ne vien atbilstu jūsu finansiālajai situācijai, bet arī spētu uzlabot to. Veidojot budžeta plānu, pats svarīgākais ir ņemt vērā ne vien savus ienākumus, bet arī savus izdevumus, kas rada tās lielākās bēdas. Apzinot savu ienākumu un izdevumu attiecību, ir jāizdomā, cik daudz naudas jūs varat atļauties ik mēnesi novirzīt sava studiju kredīta atmaksai. Atcerieties – jo vairāk naudas jūs atliksit kredīta atmaksai, jo ātrāk jūs to nomaksāsit. Tāpat ir svarīgi padomāt ne vien par naudas summu, kuru jūs varat atļauties ik mēnesi atlikt aizdevuma atmaksai, bet arī par laiku, kādā jūs vēlētos šo aizdevumu atmaksāt. Praktisks ieteikums – summu, kas nepieciešama pilnīgai aizdevuma atmaksai, izdaliet ar mēnešu skaitu, kādā jūs vēlaties nokārtot savas kredītsaistības, un jūs iegūsit summu, kādu jums vajadzētu ik mēnesi atlikt, lai sasniegtu šo mērķi.

Nodrošinieties ar vēl vienu ienākumu avotu

Kā zināms, samazināt izdevumus ir nesalīdzināmi vienkāršāk nekā palielināt ienākumus, tomēr tas nav neiespējams. Ja jūsu ienākumi izrādās par mazu savu finansiālo mērķu sasniegšanai, jūs varat mēģināt tos palielināt, atrodot sev vēl vienu ienākumu avotu, kas palīdzētu jums ātrāk nomaksāt studiju kredītu. Tas var būt vēl viens darbs, tā saucamās haltūras, personīgais bizness vai pat jūsu hobijs, ja vien to ir iespējams pārvērst peļņas avotā. Skaidrs, ka jo vairāk tiek strādāts, jo lielākus ienākumus ir iespējams gūt. Mazāk zināma patiesība ir tāda, ka jo vairāk jūs strādājat, jo mazāk laika jums atliek naudas tērēšanai.