Staburags.lv ARHĪVS

Jauno skrīveriešu mazais ģimenes bizness

Imants Kaziļuns

2016. gada 6. oktobris 06:14

625
Jauno skrīveriešu mazais ģimenes bizness

Skrīverieši Sanita un Andis Rikmaņi šogad novākuši pirmo, pašu spēkiem izaudzēto ķirbju ražu. Tās lielums tiek lēsts ap četrām tonnām. Zaļās un oranžās milzu ogas galvenokārt paredzētas Helovīna svētkiem oktobra beigās, kā arī dažādiem ēdināšanas uzņēmumiem un pārdošanai rudens gadatirgos.

Jaunieši Sanita un Andis ikdienā aizņemti algotā darbā, tāpēc ķirbju audzēšana bijusi no tām nodarbēm, kas neprasa lielu laika ieguldījumu, tai var veltīt vakarus un brīvās dienas, bet tomēr dod kādu ienākumu ģimenes budžetā. No pašvaldības nomātajā pushektārā šogad izaudzis, pēc Anda aplēsēm, ap četrām tonnām ķirbju. Viņa tēvs Armands ķirbjus audzē vairākus gadus un daudz lielākā apjomā. Salīdzinot šīgada ražu ar iepriekšējām, šo par īpaši veiksmīgu nevar saukt.

Visu rakstu lasiet 6. oktobra "Staburagā".