Staburags.lv ARHĪVS

Iereibis vīrietis sadauza automašīnu

www.staburags.lv

2016. gada 28. septembris 15:38

1230
Iereibis vīrietis sadauza automašīnu

“Pļavā sadauzīts Audi markas auto, kas varētu būt apmetis arī kūleni,” tāds ieraksts bija lasāms interneta vietnē skaties.lv. Turpat bija ievietota automašīnas fotogrāfija un lasāmi 25 komentāri par satiksmes nelaimes gadījumu, kas noticis 25. septembrī uz Rīgas—Daugavpils šosejas Kokneses pusē.

Aculieciniece bija norādījusi, ka sastaptais auto šoferis esot bijis pamatīgā reibumā un, spriežot pēc auto paskata, viņš ir dzimis laimes krekliņā. Pēc aculiecinieku stāstītā, avārijā iesaistītais vīrietis vairākas reizes prasījis, lai viņu ved uz Kaplavu. Uz notikuma vietu izsaukta policija.

Komentētāja Vineta vietnē skaties.lv raksta, ka automašīna izraisījusi avāriju arī pie Aizkraukles stacijas un nesusies kā nelabā. “Paldies Dievam, ka visi dzīvi un veseli. Pēc tam nelabā ātrumā aiznesās uz Aizkraukli, nemaz neapstājās un nepārliecinājās, kas īsti noticis... aizbēga ... izsaucām policiju, lai meklē... Paldies Dievam, ka nesatraumēja vēl kādu, cieta pats,” viņa raksta.

Kas sakāms ir arī Aleksim. “Šis auto un tas šoferis zaļajā kreklā iepriekš ar savu lūzni, kam bija aizkrāsots numurs, ārdījās pa Aizkraukles ielām. Labi, ka nevienu nepaķēra sev līdzi. Pilnīgs idiots jeb bezsmadzeņu radījums!” viņš raksta interneta vietnē skaties.lv.

Dažs komentētājs interneta vietnē gan apgalvo, ka auto vadītājs bija skaidrā un ātrumu nepārkāpa, kā arī nekur nebēga, un nevajagot cilvēku apmelot, kā arī visu pārspīlēt. Cilvēks izraisījis avāriju, arī citiem tā varot gadīties.

“Ko tu teiksi, kad kāds idiots uztrieksies tev vai kādam tuvajam? Cilvēki, jūs paliekat pavisam atsaldēti!” raksta Aleksis.

Kas tad īsti notika uz Rīgas—Daugavpils šosejas? Skaidrojumu “Staburags” lūdza Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Disciplinārās uzraudzības grupas
vecākajai inspektorei Diānai Purviņai. Viņa informē, ka 25. septembrī ap pulksten 13.30 Aizkraukles pagastā, ceļa Rīga—Daugavpils 88,5. kilometrā, notika automašīnu Mitsubishi un Audi sadursme. Pēc sadursmes Audi vadītājs notikuma vietu pametis, tomēr pēc tam atgriezies. Taču apmēram pēc piecām minūtēm viņa vadītā automašīna nobraukusi no ceļa un apgāzusies. Vadītājs nogādāts medicīnas iestādē. Noskaidrots, ka automašīnu Audi vadīja 1998. gadā dzimis jaunietis bez transportlīdzekļa vadītāja apliecības, turklāt 2,07 promiļu alkohola reibumā. Policija informē, ka automašīna nav reģistrēta, tai nav veikta tehniskā apskate, kā arī nav nokārtota obligātā civiltiesiskā apdrošināšana.