Staburags.lv ARHĪVS

Aizkraukles reģionā pārbaudītas 22 tirdzniecības vietas; pārkāpumi konstatēti trijās

www.staburags.lv

2016. gada 5. septembris 14:51

1246
Aizkraukles reģionā pārbaudītas 22 tirdzniecības vietas; pārkāpumi konstatēti trijās

Pagājušajā nedēļā policijas darbinieki Aizkrauklē un apkārtējos novados pārbaudīja  22 tirdzniecības vietas, lai noskaidrotu, vai nepilngadīgām personām netiek pārdots alkohols un cigaretes. Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes galvenā speciāliste Ieva Sietniece informē, ka, veicot kontrolpirkumus tirdzniecības vietās,  Aizkraukles policijas iecirkņa darbinieki konstatēja trīs pārkāpumus: cigaretes nepilngadīgajiem pārdotas veikalos Aizkrauklē, Koknesē un Skrīveros.


Pavisam Zemgales reģionā pārbaudītas 74 tirdzniecības vietas, tajā skaitā Tukuma  pusē — 34, Jēkabpilī  —  6, Jelgavā —   5, Bauskā — 5, Dobelē — 2. Divi pārkāpumi konstatēti  Tukumā, viens — Jelgavā un Bauskā, savukārt Dobelē un Jēkabpilī pārkāpumi netika konstatēti. “Regulāras tirdzniecības vietu uzraudzības rezultātā  negodprātīgo pārdevēju skaits ir samazinājies,” secina Ieva Sietniece.

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 155. panta 3. daļa nosaka, ka par alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu pārdošanu nepilngadīgajiem  pārdevējam piemēro naudas sodu no 280 līdz 350 eiro, bet juridiskajām personām — no 700 līdz 1400 eiro. Ja pārkāpums izdarītas atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda piemērošanas, pārdevējiem piemēro naudas sodu no 350  līdz 700  eiro, bet juridiskajām personām — no 2900  līdz 7100 eiro.
Sākoties jaunajam mācību gadam, viena no policijas darba prioritātēm ir veikt pastiprinātas pārbaudes tirdzniecības vietās. Policija aicina iedzīvotājus ziņot par tirdzniecības vietām, kurās nepilngadīgām personām pārdod alkoholu un cigaretes, zvanot pa tālruni 110.