Staburags.lv ARHĪVS

Ceļā ar stopiem — iepazīt pasauli

www.staburags.lv

2016. gada 19. augusts 13:18

115
Ceļā ar stopiem — iepazīt pasauli

(20. turpinājums. Sākums laikraksta “Staburags” 2015. gada 30. oktobra numurā.)
219. diena
Pienācis laiks trešajai potei pret ērcēm un hepatītiem, bet Itālijā slimnīcā ir pārsteigti, kāpēc to nedarām Latvijā. Skaidrojam viņiem, ka ceļojam. Viņi ar ko tādu, izrādās, saskārušies pirmo reizi. Pēc ilgas skaidrošanas paziņo — lai potētos, nepieciešamas uzturēšanās atļaujas. Bet Itālijā nekas nenotiek uzreiz, būs jāgaida, taču mums pēc divām dienām lidojums. Mēģināsim visu noorganizēt Spānijā.
Dodamies stopēt uz Činkveterri — tas ir piecu ciematiņu reģions gar krasta līniju, no kurienes paveras skaistākie skati Itālijā.
Pirmais ciematiņš ir burvīgs, gājēju celiņš savieno visus piecus ciematiņus, bet mēs kāpjam kalnā, lai redzētu pirmo no augšas. Ūdens jūrā superzils, tajā plunčājas delfīni. Turpat uzslienam telti un baudām silto vakaru.
220. diena
Dodamies atpakaļ uz Pizu. Pamazām tiekam uz priekšu, līdz apstājas vīrietis, kurš nemaz nebija domājis braukt uz Pizu, bet viņam iepatīkas mūsu kompānija, un viņš mūs ar 220 kilometriem stundā aizvizina līdz galam. Jā, auto ir viens no labākajiem itāļu produktiem, tā rakstīts tūrisma grāmatiņās. “Fiatam” pieder ne tikai pats “Fiat” brends, bet arī Lamborghini, Ferrari, Maserati, Alfa Romeo un Chrysler. Ja vēl par Itāliju, tad tā ir piektā apmeklētākā valsts pasaulē tūristu ziņā. Itālijā ir arī divas neatkarīgas valstis, kuras mēs jau apskatījām — Sanmarino un Vatikāns. Un saldējuma vafeļu konusiņus izgudroja itāļi. Šajā skaistajā zemē dzīvo 1,27 miljoni ārzemnieku. Te ir trīs aktīvi vulkāni, un Itālijas sala Sicīlija ir slavena kā itāļu mafijas mājvieta.

Visu rakstu lasiet "Staburaga" 19. augusta numurā vai e versijā šeit: