Staburags.lv ARHĪVS

9. septembrī norisināsies fotoakcija "Viena diena Iršu pagastā"

www.staburags.lv

2016. gada 10. augusts 12:36

490
9. septembrī norisināsies fotoakcija "Viena diena Iršu pagastā"

9. septembrī, visu diennakti, pieci uzaicinātie fotogrāfi un visi interesenti fiksēs Iršu pagasta dzīvi visā tās daudzveidībā, lai apvienojot fotogrāfa subjektīvo redzējumu un fotogrāfijas labākās tradīcijas, iemūžinātu Iršu pagasta sabiedrību, vidi un norises 24 stundu laikā.

Fotoakcijas laikā tapušie attēli kopā ar autoru paskaidrojošo tekstu tiks nodoti glabāšanā novadpētniecības ekspozīcijā Pērses sākumskolā, Iršu bibliotēkā, Aizkraukles Vēstures un mākslas muzejā “Kalna Ziedos”.

Autori nodos materiālus glabāšanai un izmantošanai bez maksas, saglabājot autortiesības.

Šīgada novembrī Latvijas gadadienas svinību pasākumā Iršu pagastā atklās fotoizstādi “Viena diena Iršu pagastā”.

Vairāk par akciju meklējiet internetā - www.facebook.com/vienadienairsupagasta

Iršu pagasta pārvalde lūdz visus pagasta iedzīvotājus akcijas dienā atbalstīt fotogrāfu darbu!

Fotoakcijas Viena diena noteiktā teritorijā kļuva populāras pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados. Tad 1987. gadā notika fotoakcijas "Viena diena Rīgā" un „Viena diena Latvijā”. Pēc tām arī foto klubi Latvijas reģionos rīkoja savas akcijas. Viena no nopietnākajām bija Tautas foto studijas "Ogre" rīkotā "Viena diena Ogres rajonā". 2007. gadā norisinājās „Viena diena Latvijā. Pēc 20 gadiem”. Pēc gada - „Viena diena Ogres rajonā –2008“. Tas joprojām ir efektīvs veids, kā rosināt fotogrāfus dokumentēt reālo dzīvi reālā laikā. Tāpēc arī Fotoklubs "Kokneses kadrs" izvēlējies šādu akciju.

Pielikumā dažas bildes no fotoakcijas "Viena diena Ogres rajonā", 1988.gads. Foto - Arvis Voicehovičs.