Staburags.lv ARHĪVS

16. jūlijā Klintaines pagastā, Daugavmalā pretī Oliņkalnam, notiks sacensības ugunsdzēsības lietišķajā sportā

plavinunovads.lv

2016. gada 13. jūlijs 11:26

202
16. jūlijā Klintaines pagastā, Daugavmalā pretī Oliņkalnam, notiks sacensības ugunsdzēsības lietišķajā sportā

Ideja par ugunsdzēsēju sacensību atjaunošanu 1997. gadā radās aktīvam Klintaines pagasta sporta entuziastam Aināram Arnītim. No kolhoza “Selga” laikiem bija saglabājies sacensību inventārs un ceļojošais kauss, kuru savulaik bija ieguvusi viena no kolhoza brīvprātīgo ugunsdzēsēju komandām. Šo komandu treneris bija Kārlis Zariņš - kolhoza “Selga” un Klintaines ciema brīvprātīgo ugunsdzēsēju pirmorganizācijas priekšsēdētājs, tādēļ arī radās doma sacensības nosaukt Kārļa Zariņa vārdā. Tā paša gada augustā Klintaines pagastā notika pirmās Kārļa Zariņa vārdā nosauktās ugunsdzēsēju sacensības.

Šogad šīs sacensības notiks jau 20. reizi. Salīdzinoši ar kādreizējām šī sporta veida sacensībām, mūsdienās tās ir pārveidotas un pielāgotas jebkura vecuma dalībniekam. Ja ir vēlme un sportiskais azarts, tad, izmēģinot sacensību disciplīnas pirms sacensībām, iespējams piedalīties un pavadīt laiku gan sacenšoties, gan izbaudot komandas kopābūšanu, gan līdzi jūtot citiem dalībniekiem. Tādēļ - aicinām Pļaviņu novada iedzīvotājus veidot komandas un izmēģināt spēkus ugunsdzēsības sporta sacensībās!  Varbūt tā kopā izdodas sapulcēt kādas ielas iedzīvotājus, varbūt komandu var izveidot iestāde, amatiermākslas kolektīvs vai uzņēmums, vai vienkārši domubiedru grupa. Priecāsimies, ja šo pasākumu kuplinās arī citu novadu komandas. Galvenais ir vēlme būt kopā un aktīvi pavadīt vienu no jūlija sestdienām mūsu novadā skaistās upes – Daugavas krastā. Nāciet, nenožēlosiet - būs interesanti!

Pasākuma laikā būs iespēja iepazīties ar izstādi “Klintaines brīvprātīgie ugunsdzēsēji laiku lokos”, kas veidota no Klintaines bibliotēkā pieejamajiem materiāliem.

Par interesantāko un piemērotāko komandas noformējumu paredzēta pārsteiguma balva, ko noteiks skatītāju un līdzjutēju balsojums.

Ar sacensību nolikumu var iepazīties Pļaviņu novada mājaslapā www.plavinunovads.lv. Sīkāka informācija pa tālruni 29927988.

Vakarā plkst.22.00 Klintaines pagasta estrādē aicinām uz zaļumballi! Sacensību dalībniekiem ieeja ballē bez maksas.

Tiekamies 16. jūlijā Klintaines pagastā!

 K. Ginaite, Klintaines pagasta kultūras darba organizatore