Staburags.lv ARHĪVS

Divi narkomāni Aizkrauklē nozog zeltlietas 2000 eiro vērtībā, viņus operatīvi aiztur Sērenē

Divi narkomāni Aizkrauklē nozog zeltlietas 2000 eiro vērtībā, viņus operatīvi aiztur Sērenē

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes (VPZRP) Aizkraukles policijas iecirkņa   patruļpolicijas darbinieki par juvelierizstrādājumu zādzību no veikala Aizkrauklē operatīvi, divu stundu laikā, aizturēja divus agrāk tiesātus vīriešus.

29. jūnijā ap pulksten 16 Aizkraukles policijas iecirkņa darbinieki saņēma informāciju, ka no juvelierizstrādājumu veikala Aizkrauklē, Bērzu ielā, nozagta zelta rokassprādze 1500 eiro vērtībā un zelta gredzens 500 eiro vērtībā. Izmeklēšanā tika noskaidrots, ka abi vīrieši iepriekšējā dienā bija ienākuši veikalā apskatīt zeltlietas. Pārdevējai stāstījuši, ka dzimšanas dienā atsūtīta liela naudas summa, tāpēc vēloties sev nopirkt ko īpašu.

Nākamajā dienā abi vīrieši bija nolēmuši zeltlietas nozagt. Visu rūpīgi izplānojot, viens iegājis veikalā, bet otrs stāvējis pie ārdurvīm uz vakts. Vīrietis, kurš bija iegājis veikalā, paprasījis pārdevējai vispirms parādīt rokassprādzi, tad prasījis parādīt gredzenu, pēc kā zeltlietas nozadzis un kopā ar savu draugu meties bēgt. Pārdevēja par notikušo nekavējoties paziņoja apsardzes darbiniekiem un policijai.

Saņemot informāciju par zādzību un noskaidrojot noziedzīgo personu pazīmes, VP ZRP Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas darbinieki nekavējoties sāka operatīvos meklēšanas pasākumus un abus vīriešus aizturēja Sērenē. Nozagtās zeltlietas  tika atgūtas.

Aizturētie ir Ogres iedzīvotāji. 1981. gadā dzimušais tiesāts jau piecas piecas reizes, bet 1987. gadā dzimušais ieslodzījumā bijis jau 12 reizes, abi ir narkotisko vielu lietotāji. Viņi ievietoti īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta 2. daļas “Par zādzību, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās”, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Izmeklēšanas laikā tiks pārbaudīts, vai abi aizturētie nav saistīti citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā.

Veikals tika apzagts arī šīgada 22. februārī.