Staburags.lv ARHĪVS

Ugunsgrēkā Pļaviņās cieš trīs cilvēki

www.staburags.lv

2016. gada 27. jūnijs 10:27

529
Ugunsgrēkā Pļaviņās cieš trīs cilvēki

Svētdien, 26. jūnijā, ugunsgrēkā Pļaviņās, Līkajā ielā, cieta trīs cilvēki. Izsaukumu uz notikuma vietu ugunsdzēsēji glābēji saņēma plkst. 14.37 un ierodoties konstatēja, ka no abām pusēm deg vienstāva dzīvojamā māja un aizdedzies arī blakus esošais koka šķūnis —  informē VUGD Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa.

Dzīvojamās mājas kopējā degšanas platība bija 250 kvadrātmetru, savukārt šķūnis dega 30 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta apmēram 62 gadus vecs vīrietis, kurš guva apdegumus un tika hospitalizēts, kā arī cieta divas apmēram 60 un 62 gadus vecas sievietes, kuras no hospitalizācijas atteicās. Plkst. 21 ugunsgrēks tika likvidēts.


Aizvadītajās Līgo svētku brīvdienās, laika posmā no šī gada 23.jūnija plkst. 6.30 līdz 27.jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 301 izsaukumu —110 uz ugunsgrēku dzēšanu un 123 uz glābšanas darbiem, bet 68 no izsaukumiem bija maldinājumi. Ugunsgrēkā cieta trīs cilvēki, bet ūdenstilpēs noslīka četri.

Ugunsdzēsēji glābēji aizvadītajās brīvdienās visvairāk izsaukumus saņēma tieši Līgo svētkos: laika posmā no 23. līdz 24.jūnijam tika saņemti 95 izsaukumi, no kuriem 39 bija uz ugunsgrēku dzēšanu un 15 uz glābšanas darbiem. Salīdzinot ar pārējām brīvajām dienām, tieši Līgo svētkos tika saņemti visvairāk maldinoši izsaukumi — 41 izsaukums, no kuriem vairāk kā 30 izsaukumi bija saistīti ar to, ka iedzīvotājiem, redzot dūmus vai liesmu atblāzmu no Jāņu ugunskuriem, licies, ka izcēlies ugunsgrēks, tāpēc viņi izsaukuši ugunsdzēsējus glābējus. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka iedzīvotāji kurinājuši ugunskuru un apdraudējums nepastāv.

Platības ziņā lielākie ugunsgrēki izcēlās tieši Jāņu dienā, 24.jūnijā, kad dega vairākas pirtis un dzīvojamās mājas. Piektdienas naktī plkst. 01.10 VUGD saņēma izsaukumu uz Krāslavas novada Indras pagastu, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienstāva dzīvojamā māja deg ar atklātu liesmu 70 kvadrātmetru platībā un tai iebrucis jumts. Plkst. 4.34 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 2.45 tika saņemts izsaukums uz Jelgavas novada Vilces pagastu, kur dega pirts ēka. Pirms VUGD ierašanās no degošās ēkas evakuējās seši cilvēki. Ierodoties ugunsdzēsējiem glābējiem, vienstāva pirts dega 60 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 6.46.

Savukārt plkst. 2.47 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Olaines novada Olaines pagastu, kur 50 kvadrātmetru platībā dega vienstāva pirts. Mazāk kā divu stundu laikā, plkst. 4.48, ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās ugunsgrēku likvidēt.

Bet plkst. 3.02 tika saņemts izsaukums uz Krāslavas novada Krāslavas pagastu, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka 60 kvadrātmetru platībā deg vienstāva dzīvojamā māja un 5 kvadrātmetru platībā deg blakus esošā šķūņa jumts. Plkst. 6.13 ugunsgrēks tika likvidēts.