Staburags.lv ARHĪVS

Gudra autovadītāja izvēle ir izdevīga OCTA polise

Jānis Grāvelis

2016. gada 24. jūnijs 00:00

128
Gudra autovadītāja izvēle ir izdevīga OCTA polise

Gudrs autovadītājs zina, ka drošākai braukšanai ir jāiegādājas OCTA polise. Pirmkārt, tā ir obligātā apdrošināšana, kas ir nepieciešama katram transportlīdzeklim, kas piedalās ceļu satiksmē. Otrkārt, gadījumā, ja transportlīdzekļa vadītāja vainas dēļ notiek ceļu satiksmes negadījums, polise atlīdzina zaudējumus cietušajām personām un viņu īpašumam.

Mūsdienīga un ātra OCTA polises iegāde internetā

Iegādāties polisi uz izvēlēto darbības termiņu ir iespējams internetā, izmantojot ērtu un vienkāršu OCTA kalkulatoru. Lai aprēķinātu polises cenu, Tev ir jāzina transportlīdzekļa reģistrācijas numurs un reģistrācijas apliecības numurs. Ievadot šo informāciju apdrošinātāja mājaslapā, Tu uzzināsi savas polises cenu un varēsi to uzreiz arī iegādāties un saņemt – polises iegāde kopumā aizņems pavisam maz laika.

OCTA atlīdzības piešķiršanas noteikumi

OCTA atlīdzību saņem ceļu satiksmes negadījumā cietušais, ja tas nav atzīts par vainīgu šī negadījuma izraisīšanā. OCTA polise sedz, piemēram:

  • Transportlīdzekļa remontu;

  • Evakuāciju no ceļu satiksmes negadījuma vietas;

  • Dažādus ārstniecības pakalpojumu izdevumus un medicīnas preču iegādi;

  • Bojājumus ēkām, ceļiem vai būvēm;

  • Kaitējumu videi.

OCTA polises cenas ietekmējošie faktori

Kas tad veido obligātās transportlīdzekļa apdrošināšanas polises cenu? Piešķirot polises prēmijas apmēru, apdrošinātājs ņem vērā vairākus būtiskus kritērijus, no kuriem svarīgākie ir:

  • „Bonus malus” klase jeb transportlīdzekļa vadītāja braukšanas vēsture;

  • Transportlīdzekļa reģistrācijas vieta;

  • Transportlīdzekļa veids - polises cena atšķiras, piemēram, autobusa, vieglās mašīnas vai kravas mašīnas apdrošināšanai;

  • Transportlīdzekļa pilna masa un vecums;

  • Mērķis, kuram izmanto transportlīdzekli - automašīnai, kas tiek izmantota komerciāliem mērķiem (piemēram, kā taksometrs), polises cena būs augstāka nekā privātajai automašīnai;

  • Polises darbības termiņš – visbiežāk apdrošinātājs piedāvā izdevīgāku polises cenu, ja iegādāsies to, piemēram, uz 12 mēnešiem, nevis uz 3 mēnešiem.

Transportlīdzekļu apdrošināšana no uzticama apdrošināšanas brokera

Iegādājoties polisi, Tu noteikti vēlēsies izmantot tāda apdrošinātāja pakalpojumus, kas piedāvā ērtu un ātru pakalpojumu iegādi, kā arī profesionālu apkalpošanu. Apdrošināšanas brokeru kompānija IIZI ir tieši tāds apdrošinātājs, pie kura varēsi ātri un vienkārši iegādāties un saņemt OCTA apdrošināšanu internetā.

IIZI apdrošināšanas brokeri piedāvā ne tikai izdevīgas OCTA polises, bet arī rūpīgu attieksmi un iedziļināšanos klienta vajadzībās. Šī uzņēmuma atlīdzību eksperti sniegs konsultācijas, palīdzēs sakārtot dokumentus un darīs visu iespējamo, lai radusies ķibele neradītu lielas problēmas Tavā ikdienā.

Par citiem apdrošināšanas risinājumiem, ko piedāvā IIZI, iepazīsties apdrošinātāja mājaslapā iizi.lv! Iegādājies izdevīgu OCTA polisi savam transportlīdzeklim pie apdrošināšanas brokeriem IIZI un esi drošs par sevi un savu auto!