Staburags.lv ARHĪVS

Apcietināti divi vīrieši, kuri izkrāpa graudus no Sērenes pagasta zemnieka 3663 eiro apmērā

www.staburags.lv

2016. gada 21. jūnijs 16:46

336
Apcietināti divi vīrieši, kuri izkrāpa  graudus no Sērenes pagasta zemnieka 3663 eiro apmērā

Policijas darbinieki aizturējuši divus vīriešus, kuri šīgada martā un aprīlī izkrāpuši graudus no četrām zemnieku saimniecībām, nodarot materiālos zaudējumus lielā apmērā. Sankcionētas kratīšanas laikā aizturēto dzīvesvietās izņemti vairāki mobilie tālruņi, kā arī  dokumenti, ar kuriem veiktas krāpnieciskās darbības.
Tiesa abiem vīriešiem, kuri iepriekš ir jau tiesāti, piemērojusi drošības līdzekli – apcietinājumu – informē Valsts policijas pārstāve Ieva Sietniece.

Iedzīvotāji jau iepriekš tika informēti, ka Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Tukuma iecirknī šīgada martā tika saņemts iesniegums, ka no zemnieku saimniecības tika izkrāpti kviešu graudi, nodarot materiālo zaudējumu 7220 eiro apmērā. No šāda veida krāpnieciskām darbībām cieta vēl trīs zemnieku saimniecības: Jaunjelgavas novada Sērenes pagastā – 3663 eiro apmērā, Salas novadā – 3798,29 eiro apmērā un Auces novadā,  nodarot zemnieku saimniecībai 2110 eiro lielus zaudējumus.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka personas, kuras veikušas krāpnieciskas darbības, interneta portālos sameklējušas sludinājumus par graudu pārdošanu un veikušas telefoniskus zvanus dažādu uzņēmumu vārdā uz zemnieku saimniecībām, kurām piedāvāja pārdot graudus un citu lauksaimniecības produkciju par augstām – pievilcīgām cenām. Tad, kad krāpnieki bija preci saņēmuši, samaksa tika solīta, maksimāli atliekot apmaksas dienu, lai cietušie pēc iespējas vēlāk vērstos policijā.

Lai iedzīvotāji neciestu no krāpnieciskām darbībām, policija brīdina  būt uzmanīgiem, un, pirms veikt līdzīga rakstura darījumus ar juridiskām personām,  tās pārbaudīt uzņēmumu reģistrā, kā arī gadījumā, ja rodas aizdomas par krāpnieciskām darbībām vai to mēģinājumu, lūgums nekavējoties informēt policiju, zvanot pa tālruni 110 vai vērsties tuvākajā policijas iecirknī.